Christina holdt jubilæum og julemarked: Byen skal i gang i ydersæsonen

| ABONNENT | 18. NOV 2019 • 11:31
Af:
redaktionen
| ABONNENT
18. NOV 2019 • 11:31
Café Emajoka ved Hasle Havn holdt i weekenden julemarked, og står det til ejeren, Christina Lind, bliver der meget mere af den slags i fremtiden. Hun vil nemlig gerne holde meget mere åbent i ydersæsonen.

– Det er et julemarked, jeg godt kunne tænke mig at holde hvert år. Jeg har også tænkt at holde åbent i et par weekender i december. Det er for at afprøve, om det kan bære for mig at holde åbent i december i forhold til julesalg, salg af smykker og keramik, som jeg er begyndt at lave – og har fået god respons på, siger Christina Lind.

– Jeg prøver på markedet også at få nogle lokale kunstnere frem. Rebecca Lieberkind er tekstildesigner, min mor Elisabeth Lind laver dekorationer og Lisbeth Klaustrup er billedkunstner.

 
Flere forretninger ville
kunne være med til at få
Hasle i gang i ydersæsonen

 

Når mørket sænker sig, er der dødt omkring Hasle Havn, og Christina Lind kunne godt tænke sig at få flere forretningskolleger omkring sig.

– Flere forretninger ville kunne være med til at få Hasle i gang i ydersæsonen. Det ville også være rart at have andre at henvise til, for jeg har ikke åbent hele tiden, og jeg betragter hverken Kabyssen eller Havnegrillen som konkurrenter, siger hun.

 


 

10 år med fremgang

Emajoka fejrede i weekenden også cafeens 10 års jubilæum, og Christina Lind fortæller, at det har været en tid med en stigende kurve for caféen.

– Jeg har nået mit max om sommeren i forhold til, hvad jeg selv kan overkomme, og hvad caféen kan bære. Jeg skal ikke lave flere tiltag for at få flere kunder i biksen, for det kan jeg ikke overskue.

– Jeg kaldte fra starten min virksomhed for ”Emajoka – Christinas kunst- og livsstilsforretning”. Det var, fordi drømmen var der allerede dengang om også lave nogle kreative ting. Det kunne jeg bare ikke overskue, så det var caféen, der blev fokus på.

– Jeg har stadig min café, og den kommer til at køre på fuld blus om sommeren. Jeg føler nu, at der er overskud til at kaste mig ud i det her projekt, hvor jeg om vinteren laver en masse keramik og smykker, som jeg så sælger om sommeren. Og så kunne det være sjovt, hvis det kunne føre til, at jeg kan have mere weekendåbent udenfor sæsonen, slutter Christina Lind.