Skoler melder om stigende interesse for uddannelse til landmand

| 17. NOV 2019 • 05:40
Af:
redaktionen

17. NOV 2019 • 05:40
EUX Landmand er et populært valg blandt de unge. Det oplyser Bornholms Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Tre landbrugsskoler, som deltager på Bornholms Uddannelsesmesse torsdag den 21. november på Campus Bornholm, Rønne, melder om et stigende antal elever på uddannelsen EUX Landmand, som er en kombination af den traditionelle landbrugsuddannelse og en gymnasial eksamen.

– Det er en rigtig god nyhed, at vi kan øge optaget af elever markant i en tid med mindre årgange. Det havde jeg ikke turdet håbe på, siger forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, i pressemeddelelsen.

Ligesom eleverne på den traditionelle landbrugsuddannelse nyder EUX-eleverne godt af erhvervets efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket giver stor sikkerhed for både praktikplads og job.

– Alle snakker om bæredygtighed og klima. Som nyuddannet landmand får de unge en kæmpe mulighed for at påvirke landbrugsproduktionen i fremtiden og være med til at løse nogle af de store udfordringer i praksis, siger forstander på Landbrugsskolen Sjælland Henrik L. Jensen.

 
Man kan sige, at de har
fået det bedste med fra to
uddannelsessystemer

 

Undervejs på uddannelsen får EUX-eleverne både en solid erhvervserfaring fra praktikperioderne samt et eksamensbevis med en række gymnasiefag, hvilket gør det muligt at søge direkte ind på en videregående uddannelse. Det kunne for eksempel være dyrlæge, husdyrvidenskab eller biologi.

– Eleverne har rigtig meget at byde ind med. I bagagen har de både en masse erfaringer fra det praktiske arbejde med planter og dyr, hvilket er erhvervsskolernes styrke, og samtidig er de studievante præcis som kammeraterne på gymnasiet. Man kan sige, at de har fået det bedste med fra to uddannelsessystemer, siger forstander på Gråsten Landbrugsskole Bjarne Ebbesen.

Direktør i Bornholms Landbrug & Fødevarer Thomas Bay Jensen er rigtig glad for gennemførelsen af Bornholms Uddannelsesmesse og hilser med stor tilfredshed de tre landbrugsskolers deltagelse velkommen:

– Landbrugserhvervet har behov for, at flere unge bornholmere vælger en god og spændende uddannelse til et erhverv, der er i rivende udvikling. Vi glæder os derfor til at møde rigtig mange unge mennesker og hjælpe dem på vej, så de kan træffe deres uddannelsesvalg så oplyste som muligt, siger han i pressemeddelelsen.