Naturstyrelsen søger forpagtere

| 17. NOV 2019 • 17:21
Af:
helene-hoem

17. NOV 2019 • 17:21
Naturstyrelsen Bornholm har i øjeblikket to små arealer til forpagtning i udbud ved Kærgårds Mose.

Styrelsen søger en forpagter, der vil afgræsse seks hektar blandet overdrev, eng, slette og skov som støder op til Kærgårds Mose ved Kærgården Nord.

Desuden søges en forpagter til 2,4 hektar omdriftsareal eller græsningsareal ved Kærgården Syd. Arealerne, der begge har naturligt vand, men som forpagtere selv skal sætte hegn om, skal afgræsses med kvæg. Supplerende græsning med andre dyr kan accepteres efter nærmere aftale med Naturstyrelsen.

Græsningstrykket skal sikre, at de lysåbne arealer holdes lysåbne, og der sker bid på vedopvækst.

Alle arealer skal afgræsses, så de fremstår synligt afgræssede senest ved starten af en ny græsningssæson, og græsningen skal sikre, at der er en varieret vegetationshøjde på arealerne. .

Værd at bemærke er, at de fleste af arealerne er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens § 3, og offentligheden har fri adgang til at færdes på alle arealerne. Derfor må man ikke sætte opsøgende eller nervøse dyr ud.

Man må heller heller ikke gøde eller sprøjte, ligesom der ikke må tilskudsfodres på arealerne. Mineraltilskud anses dog ikke som tilskudsfodring.

Kontrakterne for begge forpagtninger løber i fem år fra den 1. januar 2020 til den 31. december 2024, med mulighed for forlængelse én gang for yderligere fem år efter aftale.

Vil man afgive bud, er der frist den 22. november 2019. Man kan læse mere om forpagtningerne på Naturstyrelsens hjemmeside.