Miljøminister Lea Wermelin ansætter jægere til at skyde sæler

| 16. NOV 2019 • 06:00
Af:
holger-larsen

16. NOV 2019 • 06:00
To fiskere med jagttegn bliver i en ny forsøgsordning ansat til at regulere gråsæler ved Bornholm.

Sælerne går i fiskernes garn, hvor de både ødelægger fangst og net for fiskerne. Siden 2016 har der kørt en forsøgsordning, hvor man kunne regulere op til 40 gråsæler om året for at begrænse skader på fiskeriet ved Bornholm. Men ordningen har ikke virket i praksis. Derfor vil den bornholmske miljøminister Lea Wermelin (S) nu komme fiskerne til hjælp med en ny ordning.

– To fiskere bliver ansat til at regulere sælerne for at se, om det er det, der skal til for at få en ordning, der virker. De bliver ansat fra januar til marts. Ideen er, at de bliver hyret i cirka 30 dage inden for de tre måneder, hvor man frikøber dem til denne opgave, forklarer Lea Wermelin om det nye tiltag.

Den samlede ramme er fortsat 40 sæler om året.

 


 

– Formålet med at regulere lokalt er, at sælerne ikke skal oplære hinanden i den måde at finde mad på. Og det tror vi på kan have en effekt. Det er en svær opgave. Men vi må gøre, hvad vi kan for at hjælpe fiskerne, som længe har efterspurgt, at der blev afprøvet nye ting, siger Lea Wermelin.

Der er afsat 200.000 kroner til forsøgsordningen, der skal løbe i januar til marts 2020. De særlige regler gælder kun på Bornholm.