Juletræet på Store Torv tændes den 28. november

| 16. NOV 2019 • 18:17
Af:
henrik-nielsen

16. NOV 2019 • 18:17
Tiden sig nærmer, hvor julen står for døren, og det kan ikke lade sig gøre at stoppe det. Det er der heller ingen grund til, hvis man er forretningsdrivende, og Rønne Handelsstandsforening omfavner da også den stundende højtid.

Julefejringen begynder den 28. november med et af årets mest populære aktiviteter, når foreningen inviterer til juletræstænding på Store Torv. Traditionen byder, at der skal være julemusik, tombola og gratis risengrød, og sådan bliver det også i år, fremgår det af handelsstandsforeningens Facebook-side. Det hele foregår på torvet fra klokken 16.

I midten af december er de forretningsdrivende på banen igen. Denne gang inviterer de til luciaoptog, som plejer at foregå på den måde, at forskellige optog bevæger sig rundt i byen for til sidst at mødes ved juletræet, som de går rundt om, mens de synger den velkendte sang om Lucia. Optoget finder sted den 13. december klokken 16.

To dage før selve juleaften skaber handelsstandsforeningen endnu en gang julestemning i Rønne. Det sker, når ryttere fra Stutteri Byvang på Smedegårdsvej igennem byens gader på deres julepyntede heste. Rytteroptoget begynder klokken 13.