Bornholm lægger til i Hillerød for tredje gang

| 16. NOV 2019 • 05:45
Af:
torben-oestergaard-moeller

16. NOV 2019 • 05:45
Øen i Østersøen lægger til i Royal Stage med masser af fødevarer og kunsthåndværk. Det fortæller en pressemeddelelse fra FrederiksborgCentret/Royal Stage, som fortsætter:

Udstillingen ”Bornholm kommer til Hillerød” i weekenden 30. november-1. december finder sted i Royal Stage, hvor man får mulighed for at se, dufte og smage på de unikke produkter fra Bornholm; produkter, hvor fællesnævneren er høj kvalitet.

I årtier har Bornholm været kendt for kunsthåndværk, men de senere år har der været turbo på udviklingen af fødevarer.

Og givet er det, at en anden terroir end i resten af Danmark gør, at Bornholm smager helt anderledes. Det gør også, at en række produkter, som ellers kun kan dyrkes sydligere i Europa, vokser på Bornholm, men terroir – som dækker kombinationen af jordbund og klima – gør, at eksempelvis figner smager helt specielt. Durumhvede, som ellers primært kendes fra Sydeuropa, dyrkes også.

Det er tredje år i træk, man kan opleve juleudstillingen ”Bornholm kommer til Hillerød” på samme adresse:

– Vi har oplevet en stigning i tilslutningen hvert år og har i år 60 udstillere, som giver en fantastisk spændende og vidtspændende introduktion til Bornholm. Og har man lyst til selv at besøge øen, så er der også turistinformation, fortæller direktør Carsten Larsen i pressemeddelelsen.

Han føjer til, at det i år er første gang, udstillingen rykker ind i Royal Stage, som er Nordsjællands nye arena, som har betydet, at FrederiksborgCentret har skiftet navn til netop Royal Stage.