Nadja fandt lokkemad med barberblade i: Hvem er så sindssyg?

| ABONNENT | 15. NOV 2019 • 19:10
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
15. NOV 2019 • 19:10
Det var en chokeret Nadja Hertzberg Nielsen, der i går lagde en advarsel ud på Facebook, efter hun på en gåtur med sin hund i hundeindhegningen bag Østermariehallen fandt pålægsskiver af skinke med barberblade i.

– Hvem f... er så sindssyg?, spørger hun og sender en advarsel ud til alle hundeejere på Bornholm.

Under gåturen i de grønne omgivelser bemærker Nadja Hertzberg Nielsen pludselig, at hendes hund går og slikker sig om munden, og hun reagerer lynhurtigt:

– Vi lufter tit vores hund nede i den der hundeindhegning, for der kan han løbe og hygge sig. Men så begyndte han ligesom og gå og slikke sig om munden, og det gør han kun, når han finder noget lækkert. Jeg kunne se, at der lå et eller andet henne i græsset, og jeg tænkte - det der, det ser underligt ud. Og da jeg kom lidt tættere på, kunne jeg godt se, at der lå noget pålæg.

Nadja Hertzberg Nielsen fortæller, at det kun er en uge siden, at hun så på Facebook, at der var nogen på Sjælland, der havde fundet pålæg med piller i.

– Så jeg blev selvfølgelig helt panisk. Min hund blev utrolig bange, da jeg råbte højt af ham, for han vidste jo ikke, hvorfor jeg råbte. Jeg gik hen og løftede op og så, at der lå fire skiver pålæg. Der lå barberblade indeni i dem alle fire - det er fuldstændig sindssygt.

Kontaktede politiet

Nadja Hertzberg Nielsen ringede herefter straks efter politiet og blev stående på stedet, så andre hunde ikke skulle blive udsat for fare.

– Politiet sagde, at jeg helst skulle lade det ligge, så jeg ventede på, at de kom. Og heldigvis kom jeg før to andre, som også var ude at lufte deres hunde. De sagde, at deres hund havde ædt det med det samme.

Den barske oplevelse har efterladt Nadja Hertzberg Nielsen fuldstændig i chok. For hvad kunne der ikke være sket, hvis hun ikke havde opdaget de skarpe barberblade.

– Jeg er fuldstændig rystet over, at folk kan finde på sådan noget der. Jeg har boet i Østermarie i hele mit liv, og sådan noget som det her har jeg aldrig oplevet. Tænk på de hunde, der eventuelt kunne have spist det her. De kunne jo have lidt en langsom og smertefuld død, det er jo helt psykopatisk.

Nadja Hertzberg Nielsen fortæller, at hendes opslag på Facebook er blevet delt over 2000 gange, og dermed er hendes advarsel nået vidt omkring.

 
Jeg er fuldstændig
rystet over, at folk kan
finde på sådan noget

 

 

Politiet advarer hundeejere


Ovenpå gårsdagens makabre fund i Østermarie, hvor Nadja Hertzberg Nielsen under en vandretur med sin hund fandt pålæg med skarpe metalgenstande i, opfordrer Bornholms Politi nu øens hundeejere til at være lidt ekstra opmærksomme på deres hunde, og hvad de eventuelt går og spiser.

Og vagthavende hos Bornholms Politi Peter Johansen oplyser, at man undersøger sagen.

– Det er nogle meget smalle, næsten papirstynde stykker metal, som er skarpsleben på den ene side. Om det er til en hobbykniv eller en skraber, det kan vi ikke sige endnu. Men det er ikke et standard barberblad, så jeg regner med, at vi finder ud af, hvor det er købt henne - og vi hører meget gerne fra folk, som har set noget mistænkeligt ude i området ved Østermarie.

Peter Johansen kan ikke mindes, at der tidligere har været nogen lignende sag her på Bornholm.

– Det her er ondskabsfuldt, for det er jo med direkte forsæt til at skulle skade nogen, i og med at det er lagt der. Hvis en hund bliver skadet efter at have spist en genstand som et barberblad, vil gerningsmanden blive sigtet for dyremishandling. Men da der - heldigvis - ikke er nogle hunde, der er kommet til skade i den aktuelle sag, har vi oprettet en sag på forsøg på dyremishandling.

Skulle man have set noget mistænkeligt, kan Bornholms Politi underrettes på 5690 1448.