LEV Bornholm håber på dispensation til Løvstikken

| ABONNENT | 15. NOV 2019 • 20:40
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
15. NOV 2019 • 20:40
– Vi håber, at der kan opnås de nødvendige dispensationer, skriver LEV Bornholm i en pressemeddelelse vedrørende sagen om brug af aflåste tremmesenge på institutionen Løvstikken i Klemensker.

Socialtilsynet har efter et tilsyn påpeget, at brugen af aflåste tremmesenge ikke er lovlig. En mor til et multihandicappet barn stod forleden frem i Bornholms Tidende og fortalte, at hun er ked af, at barnet ikke længere må sove i en aflåst tremmeseng. Den løsning har givet ro og tryghed, forklarede hun. Det fremgik, at Løvstikken vil søge en dispensation, så barnet fortsat kan bruge tremmesengen.

LEV Bornholms bestyrelse mener, at Bornholms Tidendes artikler om sagen muligvis kan give nogle et indtryk af en institution, der ikke fungerer særlig godt:

– Det er rigtigt ærgerligt, da det bestemt ikke er tilfældet med Løvstikken. I LEV har vi fuld forståelse for den komplicerede problemstilling som institutionen står overfor, og vi håber, at der kan opnås de nødvendige dispensationer. Jeg er dog ikke i tvivl om, at ledelsen og personalet på Løvstikken gør alt, hvad de kan, for at få brugernes ophold til at forløbe så godt som muligt, indtil formalia er i orden, skriver kredsformand Henrik Stilling.

Fuld tillid

Formanden skriver, at LEV Bornholms bestyrelse har besluttet at udtrykke fuld tillid til Løvstikken:

– LEV Bornholm samarbejder med Løvstikken, og har derfor et godt kendskab til forholdene på aflastningsinstitutionen. Foreningen har fortsat fuld tillid til både institutionens personale, daglige ledelse og institutionen som helhed, i forhold til at levere vigtig aflastning af høj kvalitet, skriver Henrik Stilling og fortsætter:

– Aflastningsinstitutionen er af stor betydning for de brugere, der kommer der, og det er af største vigtighed, at opholdene forløber korrekt helt ned til mindste detalje. Der gælder både mad, soverutiner og medicin, og disse opgaver løses, efter vores overbevisning, til alles tilfredshed.

 
 

LEV

LEV er en forening, der arbejder for at sikre gode forhold for udviklingshæmmede og handicappede.