Kommunen skifter SOS Vikar ud med ny samarbejdspartner

| 14. NOV 2019 • 11:33
Af:
tommy-kaas

14. NOV 2019 • 11:33
Bornholms Regionskommune skifter ligesom andre kommuner i landet leverandør af sundhedsfaglig vikarbistand. Det skyldes, at staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) netop har indgået en ny fireårig aftale, fremgår det af en pressemeddelelse.

I flere år har det været SOS Vikar, som har leveret vikarer til sundheds- og ældreområdet, men allerede fra udgangen af november er planen, at den nye samarbejdspartner hedder SundVikar, oplyser kommunen.

– På grund af den korte tidsfrist har Bornholms Regionskommune dog imidlertid tilsluttet sig en kortvarig forlængelse af aftalen med SOS Vikar på linje med andre kommuner. Det også selv om, at timeprisen i overgangsperioden fra den nuværende til den nye leverandør vil stige en smule. Til gengæld betyder det, at skiftet ikke sker midt i højtiden omkring jul og nytår. Samtidig ønsker både sundheds- og ældreområdet at bruge tiden til at undersøge muligheden for at kunne tilbyde de fuldtidsansatte vikarer hos SOS Vikar en ansættelse i kommunen, lyder det fra kommunen.

Birgit Mortensen, chef for Ældre forklarer, at hvis det kan lade sig gøre at fastansætte nogle af de nuværende SOS-vikarer  i kommunen, vil man udover at kunne mindske det dyre vikarforbrug også kunne yde en bedre service hos de borgere, som vi hjælper i hverdagen.

– Det vil også kunne styrke trivslen for vores medarbejdere, som har brug for flere fastansatte kolleger, siger hun ifølge pressemeddelelsen.