Fuldskuffel kørt ned ved Vestermarie

| 14. NOV 2019 • 18:01
Af:
anette-vestergaard

14. NOV 2019 • 18:01
Falck hentede forleden fuldvoksen dåhjort – en såkaldt fuldskuffel – på Gyldengårdsvejen ved Vestermarie. Den var blevet påkørt af en bilist og blev formentlig afleveret enten hos kommunen eller hos Naturstyrelsen.

Det er i hvert fald normal procedure når store dyr påkøres, oplyser kommunens Vej og Park-afdeling.

Henrik Frost Rasmussen er næstformand i Danmarks Jægerforbund og repræsenterer desuden Kreds 8, som er Bornholmskredsen, i hovedbestyrelsen. Han har hørt om påkørslen på Gyldengårdsvejen, men ved ikke hvem der ramte hjorten.

– Men mig bekendt er det den eneste påkørsel i år. Men der er flere og flere dyr på vejene, siger Henrik Frost Rasmussen, der vurderer at bestanden af dåvildt er ved at nå sin grænse på Bornholm.

– Den er vokset fra cirka 20 til over 400 dyr på 20 år, så vi arbejder i øjeblikket på at få indført nye regler, så vi kan få lov til at regulere bestanden, siger han.

Dåvildtbestanden på Bornholm er fredet, med undtagelse af 14 dages jagt på kalve i januar måned.

– Det er ikke nok til at holde bestanden nede, siger Henrik Frost Rasmussen. Falck advarer således også om at det er sæson for påkørsler af rådyr og andet vildt. Dyrene krydser især vejene omkring dæmring og skumring.