Drømmene er svære at forholde sig til

| ABONNENT | 14. NOV 2019 • 07:05
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
14. NOV 2019 • 07:05
Ordene var mange, da en række af Rønnes foreninger for en uge siden mødtes i Sjøgårinj for at drøfte muligheden for at indrette et foreningshus i den tidligere Østre Skole. På mødet blev foreningerne bedt om at udfylde nogle skemaer, så det stod klart, hvilke ønsker og behov de har til lokaler. De oplysninger afventer formand Erik Lund Hansen (S) fra job-, udvikling- og fritidsudvalget, så regionskommunen kan gå videre med foreningernes ønsker.

– Jeg er der nu, hvor vi sandsynligvis modtager noget fra dem, der var til mødet, og så tænker jeg, at vi derfra forholder os til, hvordan vi kommer videre. Så skal kommunen selvfølgelig forholde sig til det både administrativt og politisk, siger han.

Da administration af de kommunale bygninger hører under natur- og miljøudvalgets ressort, har han svært ved at påtage sig hele sagen. Ligesom foreningerne kan han ikke gøre andet end at afvente, hvad der skal ske med de kommunale bygninger, som er eller snart kommer til at stå tomme.

– Det afhænger fuldstændig af fondssøgninger, og hvad man kan og ikke kan, siger Erik Lund Hansen.

Han tilføjer, at han arbejder for foreningerne og foreningslivet, og at han selvfølgelig vil presse på for at finde nogle bygninger, ligesom han gjorde det, da en række foreninger pludselig mistede deres lokaler på henholdsvis Almegårds Kaserne og Østre Skole. Men foreningernes drømme har han lidt svært at forholde sig til.

– Jeg synes, jeg meldte forholdsvis præcist ud, at Østre Skole er sat til salg, og det er der, vi er, siger han.