Utætte kloakker bliver gjort langtidsholdbare

| ABONNENT | 12. NOV 2019 • 20:09
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
12. NOV 2019 • 20:09
Et boretårnslignende stillads, lastbiler og afspærringer påvirker trafikken på Kystvejen i Nexø.

Det store set-up er et meget nødvendigt vedligeholdelsesarbejde af trykkloakledningen på en 1400 meter lang strækning fra pumpestationen ved Værftet til Netto i Nexø, forklarer John W. Hansen fra Bornholms Energi & Forsyning.

– Ledningen er fra engang i 70’erne, og der har været brud på den flere gange, derfor renoveres den nu og kan så holde i 50-75 år ud i fremtiden, forklarer han.

Firmaet Per Aarsleff A/S har fået ordren med specialopgaven, som går ud på, at kloaktrykledningen fores med en polyesterstrømpe.

Kloaktrykledningen bliver frigravet flere steder, fordi arbejdet med at montere strømpeforingen skal løses på en strækning af 500 meter ad gangen. Derfor har Aarslev etableret flere udgravninger, hvorfra arbejdet skal foregå. Der vil også i perioden være en del store køretøjer i området, hvilket kan medføre ændrede trafikforhold, oplyser Bornholms Energi & Forsyning.

Den ny foring skubbes ind i ledningen ved hjælp af vand, som herefter varmes op til 80-90 grader, så foringen hærdes. For at gennemføre denne proces skal ledningen løftes op i luften, derfor stilladset.

I forbindelse med renoveringen er der lavet en midlertidig overpumpning, så der er udlagt slanger fra Kystvej over havnen frem til Sdr Hammer 31C.

Arbejdskøretøjer vil fylde en del og der kan forekomme omlægning af trafik, og i forbindelse med montering af foringerne, kan der forekomme lugt af polyester i perioder, oplyser forsyningen.

John W. Hansen oplyser, at arbejdet forventes at være afsluttet i uge 48.