Nye julehjerter i Allinge

| ABONNENT | 12. NOV 2019 • 16:32
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
12. NOV 2019 • 16:32
Julen står for døren med alt hvad det indebærer af pynt og hygge, og i øjeblikket bliver der fabrikeret nyt julepynt til gaderne i Allinge. Det fortæller Simon Arvidsen fra aktivitetsgruppen:

– Torsdag den 21. november rejser vi juletræet, og søndag den 24. november hænger vi julepynt op i byen. Pladerne som hjerterne og træerne er skåret af er sponsoreret af byggemarkedet, og hjerterne bliver skåret på K2 byg´s værksted. Lige nu går ”ingeniørtropperne” og maler dem. Og nu mangler vi bare et ekstra sæt hænder til at hjælpe med at få dem hængt op. Så hvis nogen har lyst til at hjælpe, mødes vi nede på Slægtsgården til en gang morgenbrød den 24. november klokken 8.30, og så går vi i gang efter det.

Ud over julehjerterne, så er aktivitetsgruppen også i gang med at se på mulighederne for at købe nogle julekæder til at hænge op i gadebilledet.

– Vi har fået en god dialog i gang med Juleministeriet, som er et firma ovre, der kun sælger julepynt. Handelsstandsforeningen i Rønne har købt fra dem, og nu ser vi, om vi kan få en fornuftig aftale, fortæller Simon Arvidsen.

Juletræet tændes 

Fredag den 29. november tændes juletræet i Allinge, og det er et arrangement, som der traditionen tro er mange, der møder op til. Programmet for dagen starter klokken 16, hvor der er Lucia-optog og fællessang i Allinge kirke. Herefter er der julehygge på Torvet og i Kærnehuset, hvor der serveres lidt varmt at drikke og lidt sødt. Og klokken 16.45 tændes så altså byens juletræ.

Årets julehygge i Allinge er arrangeret i samarbejde med ASG Ramasjang, Kærnehuset og Allinge Byforening.