Campus vil fyre fem ansatte: Vi kan ikke forstå kravet, siger tillidsmand

| ABONNENT | 12. NOV 2019 • 12:07
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
12. NOV 2019 • 12:07
Campus Bornholm planlægger at afskedige fem medarbejdere på det tekniske og administrative område.

Det skyldes ifølge et brev fra skolens ledelse til de ansatte, at der er behov for besparelser på skolens budget, efter at det kommunale tilskud til sprogundervisning af flygtninge og indvandrere per 1. januar 2020 bliver sat ned samtidig med, at antallet af elever på de tre-årige gymnasiale uddannelser er faldet, og at campus derfor modtager mindre elevtilskud.

Oven i besparelserne på fællesområdet, som ifølge brevet fra ledelsen udgør cirka 3,6 millioner kroner på 2020-budgettet, skal hvert eneste område på campus præstere et overskud på fire procent af budgettet.

Det blev besluttet på seneste bestyrelsesmøde, og pengene skal benyttes til at opbygge skolens kassebeholdning.

– Det er en rigtig og og nødvendig foranstaltning, skriver ledelsen i sit brev og påpeger samtidig, at der ikke har været anden udvej for det teknisk administrative område end at nedbringe personaleomkostningerne, hvis budgettet skulle balancere og leve op til bestyrelsens krav.

 


Uforstående overfor krav om overskud

Hos tillidsrepræsentant for det tekniske personale på Campus Bornholm, Odd Poulsen, er der forståelse for, at det kan være nødvendigt at spare, men han forstår ikke, at der i sparetider er behov for at præstere et overskud på fire procent.

– Vi kan fra medarbejderside ikke forstå kravet om, at overskudsgraden skal fordobles fra to til fire procent, men vi har samtidig forståelse for, at hvis riget fattes penge, så må der spares, siger han til Bornholms Tidende.

Odd Poulsen bekræfter, at tillidsrepræsentanterne på området er blevet orienteret om ledelsens planer om afskedigelser, og at man i øjeblikket er ved at undersøge, om en del af afskedigelserne kan foregå ved frivillig fraftrædelse eller ved, at medarbejdere frivilligt går ned i tid.

Muligvis flere fyringer i vente

Om de fem stillinger på det teknisk administrative område bliver de sidste fyringer på Campus inden nytår vides endnu ikke, og direktør Inge Prip ønsker heller ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om det.

– Vi arbejder stadig med at færdiggøre budgetterne for EUD/VEU og gymnasieområdet, og det forventer vi at være færdige med inden månedens udgang. Før da kan jeg ikke udtale mig om konsekvenserne af budgettet, siger hun til Birnholms Tidende.

 
Vi har haft et par medarbejdere,
som selv har sagt op og nogle stillinger,
som var vikarbesatte, så derfor står vi
i en anden situation end det teknisk
administrative område

 

Inge Prip forklarer videre, at modsat det teknisk administrative område, så er der på det gymnasiale område, hvor der fra 2019 til 2020 er regnet med 70 færre årselever, allerede foretaget justeringer i begyndelsen af skoleåret.

– Vi har haft et par medarbejdere, som selv har sagt op og nogle stillinger, som var vikarbesatte, så derfor står vi i en anden situation end det teknisk administrative område.

De berørte medarbejdere vil ifølge Inge Prip blive orienteret onsdag den 13. november.