Det er langt fra første gang: Der er åbenbart nogen, der synes, det er sjovt

| ABONNENT | 11. NOV 2019 • 12:54
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
11. NOV 2019 • 12:54
Hasle-firmaet Futurae, der udfører arbejdet med cykelstien på Ndr. Kystvej i Rønne for regionskommunen, har besigtiget det hærværk, der i weekenden ødelagde en række lamper.

Afdelingsleder Ib Kjøller, som styrer projektet, fortæller, at der siden arbejdet blev påbegyndt den 2. september er blevet begået hærværk mod i alt cirka 60 advarselslamper, som er blevet smadret. De 15 af dem blev smadret i den just overståede weekend.

– Der er åbenbart nogen, der synes, det er sjovt at ødelægge vores lamper, konstaterer Ib Kjøller her mandag formiddag, hvor han netop har besigtiget skaderne.

Er det noget, der sker hver weekend?

– Også til hverdag, men jo, det er især i løbet af weekenden. Jeg har også spurgt, om politiet ikke kan køre lidt oftere forbi, men det er nok svært.

Er der andet, der bliver ødelagt?

– Ja, de laver jo også graffiti, hvor de tegner på vores skilte.

Hvad koster sådan nogle lamper?

– Cirka 140 kroner stykket. Så det er irriterende, og det er også på grund af det, jeg har valgt ikke at have advarselsblink på alle sildebenene på vejen, for de bliver ødelagt hele tiden. Man føler nogle gange, at de står lige rundt om hjørnet, så de kan smadre det, lige når man har sat lamperne op, siger Ib Kjøller.

 
Man kan altså
konstatere, at der har
været en hærværksrunde
her i weekenden, og det
er da trist og ærgerligt, for
det er jo helt meningsløst

 

Vagthavende ved Bornholms Politi oplyser, at han har modtaget en mundtlig anmeldelse af hærværket fra Futurae, som vil udarbejde en skriftlig anmeldelse med de præcise tal.

– Den opgørelse afventer vi at modtage, siger han.

– Men man kan altså konstatere, at der har været en hærværksrunde her i weekenden, og det er da trist og ærgerligt, for det er jo helt meningsløst.