Melsted har fået sin første petanquebane

| ABONNENT | 10. NOV 2019 • 17:44
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
10. NOV 2019 • 17:44
På marken ovenfor Melsted er der blevet anlagt en flot og snorlige petanque-bane i bedste franske stil. Det er de tre herrer Vilmer Mortensen, Bent Jensen og Ruud Van Leeuwen, der de seneste par måneder har lagt arbejdskraft i projektet og anlagt banen. Den skal være med til, at omådets beboere kommer mere ud i den friske luft, og at man kan mødes på kryds og tværs til et spil petanque.

– Vi håber, at folk der bor omkring banen nu kommer frem fra deres behagelige sofaer og lænestole og kommer ud i den dejlige friske bornholmske luft. Petanque er nemlig et spil, som alle kan være med til, uanset alder og fysik. Selv handicappede kan være med til at spille petanque, og så er det sjovt og underholdende, forklarer Vilmer Mortensen, den ene tredjedel af arbejdsgruppen.

Arbejdsgruppen håber på, at der vil være opbakning til masser af fællesarrangementer omkring den nye bane.

– Et spil petanque handler om, at du skal koordinere hjerne og arm, og der er jo lidt taktik i det også. Derfor kan man også lave turneringer, fortæller Vilmer Mortensen.

Petanque giver fællesskab

Vilmer Mortensen forklarer, at der i lokalområdet var et ønske om en bane, og at det især er fælleskabet, det handler om. Derfor er der flere lokale, som har spyttet lidt i kassen for at få en bane op at køre.

- Vi har anlagt petanquebanen for egne og lidt indsamlede midler blandt beboerne, og nu håber vi så, at ”det grå guld” vil tage godt imod tiltaget og komme ud og have det sjovt og konkurrere lidt med naboerne. Og når vi selv skal sige det, så har banen en beliggenhed, der siger spar to, siger han og henviser til udsigten oppe fra Melstedbakken, hvor man både kan spejde mod Svaneke og Christiansø.

Senere på vinteren går de tre herrer i gang med at finpudse området omkring banen:

– Vi skal plante lidt flere træer og buske, så der kan skabes lidt læ for den til tider drilske vind, forklarer Vilmer Mortensen, der samtidig takker kommunen for velvilligt at stille området til rådighed for ”Melstedbakkanjs” beboere.

Der spilles petanque på banen i Melsted hver mandag og fredag fra 14:30, og alle er velkomne.

 
 

Petanque

En Petanquekamp spilles af to dystende hold. Hvert hold består af tre spillere med hver to kugler (triple), eller to spillere med hver tre kugler (double). Det ene hold starter kampen med at kaste målkuglen (også kaldet grisen = cochonnet) ud i en afstand af mellem 6 og 10 meter.

En spiller fra dette hold skal så forsøge at kaste sin kugle så tæt på grisen som muligt. Det er nu det andet holds tur, og en spiller fra det andet hold kaster sin bold og prøver at få placeret sin kugle tættere på grisen end modstanderens.