'Den kommer til at stå tom, indtil den bliver solgt'

| ABONNENT | 10. NOV 2019 • 18:28
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
10. NOV 2019 • 18:28
Rønne Skytteforening vil gerne beholde sin skydebane, Bornholms Stenklub og RIK bordtennis vil gerne blive i deres nuværende lokaler, Rønne Billardklub og Rønne Vævestue vil gerne tilbage til Rønne, Operation Tjernobyl-Børn Bornholm vil gerne have et lokale til at pakke tøj, og Bornholms Marineforening vil gerne have et lokale, så den kan få sine mest værdifulde genstande hjem fra Korsør.

Ønskerne var mange, da der tirsdag i denne uge blev holdt møde om Østre Skole som foreningshus, og de blev allesammen hørt af formand Erik Lund Hansen fra job-, udvikling- og fritidsudvalg. Han er på den ene side indstillet på at hjælpe foreningerne med at få opfyldt deres lokalebehov, men samtidig havde han en klar, men nedslående besked til de fremmødte:

– Jeg ved godt, at I meget gerne vil have Østre Skole, men det ser ud til at være temmelig umuligt. Min fornemmelse er, at der ikke kommer noget ind på Østre Skole. Den er til salg, og den kommer til at stå tom, indtil den bliver solgt.

 


 

Dialog fører til noget

I stedet mener Erik Lund Hansen, at foreningerne skal rette opmærksomheden mod Dams Gård, hvor Kulturskolen efter planen flytter ind i en del af lokalerne.

– Den ligger lige til højrebenet efter min bedste overbevisning. Den er stor, og der er god plads. Jeg synes, at I konstruktivt skal gå ind og arbejde på at være med på Dams Gård. Der vil vi rigtig gerne have noget liv, så hele bymidten bliver levende. Derfor synes vi, at Dams Gård er en bedre placering for foreningsliv end Østre Skole, sagde han, da han fik ordet.

På mødet fik de fremmødte foreninger udleveret et skema, hvor de kunne gøre opmærksom på deres behov for og ønsker til lokaler. Oplysningerne vil blive samlet og sendt til kommunen, og det var en fremgangsmåde, som Erik Lund Hansen roste:

– Det er fint at få lavet den her dokumentation. Jeg er løsningsorienteret, og det er dialog, der fører til noget. Det er godt at få alle de her input med.

Et godt grundlag

Bølgerne gik til tider højt, og Erik Lund Hansen måtte agere menneskelig skydeskive i en sådan grad, at Tom West fra Sct. Georgs Gilde manede til besindighed.

– Vi har en politiker, der af egen fri vilje er mødt op, og vi skal passe på og holde en pæn tone. Jeg ved, at alle foreninger kæmper en daglig kamp og ønsker handling, og nu har vi et godt grundlag at komme videre fra.