BRK vil 'bruge nogle dage på at nærlæse afgørelsen'

| ABONNENT | 9. NOV 2019 • 15:15
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
9. NOV 2019 • 15:15
Det har været svært at få en kommentar fra den tabende part i voldgiftssagen, som Rønne Varme torsdag vandt over Bofa og Bornholms Regionskommune.

Bofa-direktør Jens Hjul-Nielsen henviser til kommunaldirektør Johannes Nilsson, der endnu ikke vil stille op til interview om udfaldet.

”Min eneste kommentar til sagen på nuværende tidspunkt er, at vi nu bruger nogle dage på at nærlæse afgørelsen”, skriver han i en mail til Bornholms Tidende.

De lokale medier måtte derfor ”nøjes” med en kommentar fra socialdemokraten Thomas Thors, tidligere borgmester i Rønne Kommune og partifælle med borgmester Winni Grosbøll.

– Det er selvfølgelig uheldigt, at Bofa har tabt en her sag. Og det er uheldigt, at de tre selskaber er havnet i totterne på hinanden, siger Thomas Thors.

– Nu vil Bofa og deres advokater læse sagens præmisser igennem, og så vil de komme frem til en eller anden konklusion.

Socialdemokratiet er imod Rønne Vand og Varmes planer om at bygge eget varmeværk, der vil overflødiggøre det eksisterende på havnen. Thomas Thors hører også til de politikere, der mener, at Rønne Varme kunne undgå at hæve varmepriserne ved at gøre brug af de over 43 millioner kroner, som selskabet her henlagt til ombygningen på kraftvarmeværket.

– Rønne Vand og Varme har en opsparet kapital, som de på en eller anden måde skal håndtere – enten ved at tilbagebetale Beof eller give dem til kunderne, siger Thomas Thors.