Line er gået i spidsen for julegavekonvoj

| ABONNENT | 8. NOV 2019 • 07:29
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
8. NOV 2019 • 07:29
Line Larsen fra Sandvig er netop trådt ud af bestyrelsen i Sandvig Sauna og Vinterbadeklub, fordi hun egentlig har for travlt, men allerede nu har den aktive nordbornholmer kastet sig over et nyt projekt – julegavekonvojen 2019 – et projekt der skaber masser af glæde hos fattige børn i Østeuropa:

– Jeg sidder der hjemme og ser Go’morgen Danmark her lørdag morgen, og der ser jeg tre damer, som er med i julegavekonvoyen. De kører julegaver fra Danmark og ned til børn i Østeuropa, til børn der har brug for en ekstra opmuntring her til jul, og nu har jeg kastet mig ind i det. Julekonvojen kører også fra andre lande og andre steder i Danmark, men der var ikke noget opsamlingssted her på Bornholm, og det syntes jeg var for dårligt, så i løbet af et par dage fik jeg arrangeret, at det skulle der være her hos mig.

– Projektet handler simpelthen om, at man sammen med sit barn går ind på værelset og finder noget legetøj, som barnet ikke bruger længere. Det pakker man ind i en skotøjsæske, og så sætter man en mærkat på, som fortæller om det er til en pige eller en dreng, og hvilken aldersgruppe, gaven er til. Og så kommer man op til mig med pakken. Det giver også en god anledning til at få talt med sit barn om nogle gode emner som genbrug og næstekærlighed. Det er jo ubegrænset, hvad man kan tage op af emner, når man pakker de her ting ind sammen med sit barn.

 
Gaverne går til handicappede børn,
børn på børnehjem og sygehuse,
i det hele taget til trængende børn,
der har brug for lidt jule-kærlighed

 

– Det jeg godt kan lide ved det her projekt er, at der ikke er nogen penge i det. Normalt når man donerer penge, så går rigtig meget af det til administration og alt sådan noget. Men her ved man, hvad man sender afsted, og at det kan gøre nogle børn glade.

Line Jensen forklarer, at alle pakkerne i første omgang pakker bliver sendt til Jylland, hvor de pakkes om og herefter sendes videre til Bulgarien, Rumænien, Moldova og Ukraine.

– Det er nogle ildsjæle, der rejser ned med det. Hende jeg talte med havde taget 14 dages ferie, og hun rejser der ned på egen regning for at aflevere de her gaver til børnene. Gaverne går til handicappede børn, børn på børnehjem og sygehuse, i det hele taget til trængende børn, der har brug for lidt jule-kærlighed.

Det er gratis

Normalt indgår det også i konceptet omkring Julegavekonvojen, at man ud over pakken skal lægge 20 kroner, som dækker forsendelsesomkostningerne, men her på Bornholm er det simpelthen gratis, for også det har Line Larsen fundet en løsning på:

– Jeg har fundet en hovedsponsor, det er Carsten Grønning fra Nordbornholms Røgeri, og han vil gerne betale de her omkostninger, der er forbundet med at sende pakkerne afsted, så derfor er det helt gratis.

Man kan læse mere om projektet på Facebook-siden ”Julegavekonvojen”. Her kan man blandt andet se indslaget på Go’morgen Danmark og finde et link til de mærkater, som kan printes ud og limes på pakkerne. Og så har Line Larsen selv lavet Facebook-siden ”Julegavekonvoj Bornholm”.

– Der er allerede kommet er par gaver ind, efter at folk har læst om det på min Facebookside. Jeg har ikke noget mål for, hvor mange gaver jeg gerne vil sende afsted, det vigtigste er bare, at vi bidrager med noget her fra øen, slutter hun.

Man kan sætte gaver af hos Line Larsen på Strandvejen 74 i Sandvig. Foran hendes hoveddør er der et vindfang, og hun har sat et skilt op, så man kan se, at man afleverer til det rigtige sted. Pakkerne skal afleveres senest den 14. november.