Landbruget: Ingen problemer med regnmasserne

| 8. NOV 2019 • 06:05
Af:
torben-oestergaard-moeller

8. NOV 2019 • 06:05
Landbruget har ikke haft problemer med årets nedbør. Det fortæller planterådgiver ved Bornholms Landbrug & Fødevarer Ole Harild.

– Nu er det nok ved at være vanskeligt at færdes på markerne på grunde af den nedbør, der er faldet, men der er jo heller ikke så mange opgave derude mere, siger han.

– Vi har ikke rigtig noget at køre ud for, så landbruget har ingen problemer med regnvejret. Tværtimod er man snarere glad for det. Sidste vinter fik vi jo ikke fyldt vores vandmagasiner op. Der kom ikke nok vand hen over vinteren til at fylde det underskud op, der var fra den meget, meget tørre sommer i 2018.

Hvordan har det set ud hen over hele året frem til nu?

– Det har jo været relativt tørt. Vi havde faktisk igen i år ret stort underskud af vand hen over sommeren. Ikke så stort som sidste år,  men dog temmelig stort underskud, så det er kun dejligt, at der nu kommer noget vand. Indtil for to-tre uger siden har vi ikke haft specielt meget vand, og jeg har da lagt mærke til, at i min egen å derhjemme er vandet først begyndt at løbe her i de seneste 14 dage, siger Ole Harild.