Brugsen har brug for en millionomsætning om måneden for at overleve

| ABONNENT | 8. NOV 2019 • 14:46
Af:
annette-timmermann
| ABONNENT
8. NOV 2019 • 14:46
I aftes holdt Dagli’ Brugsen i Østerlars et velbesøgt borgermøde, hvor brugsuddeler Jørn-Ole Pedersen og formand Ralf Skovgaard informerede om situationen for byens eneste dagligvareforretning. Hvis borgerne i Østerlars ikke snart lægger nogle flere penge i brugsen, så må den lukke. Så enkelt er det. Og muligvis allerede efter næste sommer, fordi der også i år tegner sig et billede af, at brugsen får et underskud.

Men brugsuddeler Jørn-Ole Pedersen og formand Ralf Skovgaard har ikke mistet troen på, at det stadig kan lade sig gøre at holde brugsen i live. Og de argumenterede for, at det på mange måder er vigtigt for lokalsamfundet, at der er et sted at handle:

– Det betyder noget for byens ældre borgere, at de ikke behøver sætte sig ind i en bil for at handle, men kan gå her over. Og det betyder rigtig meget for vores lokale skole, at der er en butik her. De bruger os i mange sammenhænge, både når der er arrangementer, og hvis eleverne skal lære noget om en forretning i undervisningen. Desuden vil det efter alt at dømme få en indflydelse på boligpriserne i området, hvis der ikke længere er en brugs. Det vil betyde noget for medarbejdere, og byen vil komme til at mangle et samlingspunkt. Derfor arbejder vi på at skabe nye aktiviteter omkring brugsen, som kan være med til at give noget ekstra omsætning i forretningen, forklarede Jørn-Ole Pedersen.

Udnyttelse af 1. sal

Han fortalte, at noget af det der arbejdes med i øjeblikket er øget synlighed. For forretningen ligger et sted, hvor den er svær at få øje på:

– Vi har sat nogle skilte op, så folk der kommer kørende fra Rønne og drejer af til Gudhjem kan se, at her ligger en daglivareforretning. Og vi vil gerne skilte yderligere. Vi arbejder også med at få etableret et pitstop for cykligster på pladsen ved den tidligere benzinstation. Vi vil gerne indrette noget luksus-shelter på 1. sal over brugsen, som i dag ikke bliver brugt. Vi mangler en tilladelse fra kommunen, men vi arbejder videre med det.

– Eller man kunne lave et tøjmarked med brugt tøj oppe på 1. sal. Det er vældig populært med genbrug, og Multihuset har to gange om året et tøjmarked. Her bliver hver gang en masse tøj til overs, som vi kører på Bofa i adskillige trailere. Det er synd og skam, at det bare bliver smidt ud. Så der arbejder vi med nogle ideer, måske kunne man forestille sig at indløse den rabat, der gives på varerene i butikken på brugt tøj i stedet.

Fra Dagli’ Brigsens side bliver der også arbejdet på at lave et børnehjørne inde i butikken, hvor børn kan slappe af og læse, mens mor eller far er handle i butikken. Og brugsuddeleren tænker i muligheder omkring at lave færdigpakkede ”start-pakker” til sommerhusene, sådan at når folk kommer med den sidste færge, så kan der stå en pose med de grundlæggende fornødenheder ved døren, når de ankommer til sommerhuset hen under aften.

Jørn-Ole Pedersen og Ralf Skovgaard oplyste på mødet, at Dagli’ Brugsen har brug for at have en omsætning på en million om måneden, hvis forretningen skal overleve. Det svarer det til, at hvert af de 500 medlemmer i snit skal handle for 2000 kroner om måneden i butikken.

 
 

2.000 kroner

Dagli´Brugsen har brug for at have en omsætning på en million om måneden, hvis forretningen skal overleve.

Det svarer det til, at hvert af de 500 medlemmer i snit skal handle for 2.000 kroner om måneden i butikken