Rønne Varme vinder voldgiftssag mod Bofa

| 7. NOV 2019 • 15:48
Af:
jakob-noermark

7. NOV 2019 • 15:48
Rønne Varme har fået medhold i alle punkter i sagen mod Bornholms kommunalt ejede affaldsselskab Bofa, der leverer varme til Rønne Varme fra affaldsforbrændingen i Rønne.

Det har Voldgiftsretten i København offentliggjort torsdag eftermiddag. Sagen blev rejst af Bofa i marts 2018, efter at Bofa havde valgt at ophæve selskabernes varmeaftale, som følge af Rønne Varme havde betalt mindre end det kommunale affaldsselskabs fakturerede beløb.

Voldgiftsretten tog stilling til tre forhold, og Rønne Varme fik medhold i alle.

Selskaberne var uenige om varmeaftalens prisbestemmelser og for det andet om, hvorvidt Bofa var berettiget til at ophæve varmeaftalen. Det hænger sammen med konflikten mellem Rønne Varme og Bornholms og Energiforsyning. Bofas salgspriser er nemlig i varmeaftalen fastsat til at være 92 procent af Beofs. Af samme grund ophævede Beof og Bofa varmeaftalerne og indbragte Rønne Varme for voldgiftsretten samtidig.

Voldgiftskendelsen læner sig op af vurderingerne foretaget i sagen mellem Beof og Rønne Varme, der også faldt ud til Rønne Varmes fordel.

Endelig afgjorde voldgiftsretten også, at Rønne Varme havde ret til at få penge tilbage for uretmæssigt høje betalinger i sommeren 2017. På den konto skal Bofa overføre 885.898 kroner til Rønne Varme.

Ligeledes fastslog voldgiftsretten, at Bofa skal betale Rønne Varmes sagsomkostninger på 275.000 kroner samt dække voldgiftsrettens omkostninger, der løb op i næsten 700.000 kroner.