Flügger lukker: Konkurrencen i Nexø blev for stor

| ABONNENT | 7. NOV 2019 • 15:07
Af:
niels-ebdrup
| ABONNENT
7. NOV 2019 • 15:07
Vi skal nu sige farvel til malingbutikken Flügger Farver i Brogade i Nexø. Forretningen har i nogle år ikke givet overskud, og derfor har inderhaver Claus Rasmussen nu valgt at lukke.

Claus Rasmussen overtog butikken tilbage i 2015 sammen med Flügger Farver i Hasle. I 2017 lukkede butikken i Hasle, og nu er turen så kommet til forretningen i Nexø.

– Det er en ret simpel beslutning, for den løb ikke rundt. Der var ikke nok opbakning fra de lokale, konstaterer Claus Rasmussen.

Kunder vælger lavpris

Han mener, at Nexø egentlig er stor nok til, at en farvehandel bør kunne fremvise en fornuftig økonomi. Men konkurrencen om kunderne er blevet for stor.

– Der kom i 2016 et stort lavprisbyggemarked i Nexø, og det var lige der, kurven knækkede for os. Butikken var en god forretning første år, og det lod den også til at være andet år – indtil lavprisbyggemarkedet kom. Så vendte tingene, og jeg kunne hurtigt se, at det ikke kunne blive ved med at køre, siger Claus Rasmussen.

Han ønsker ikke at pege fingre af nogen. Men man behøver ikke være Sherlock Holmes for at kunne regne ud, at den nye konkurrent på Nexøs maling-marked ganske oplagt må være Jem&Fix, der åbnede i Nexø i 2016.

Lokaler skal tømmes

Claus Rasmussen virker ærgerlig over situationen – men også helt afklaret.

– Mennesker er bare sådan, at de først ser på prisen, og tænker de ikke over, hvad de ellers kunne have fået. Det er bare sådan, det er. Og det har jeg taget konsekvensen af, siger Claus Rasmussen.