Det mener vi om stigningen i varmeprisen

| ABONNENT | 7. NOV 2019 • 16:02
Af:
redaktionen
| ABONNENT
7. NOV 2019 • 16:02
Vi har været på gaden og spurgt tre af Rønnes borgere, hvad de mener om de varslede prisstigninger fra Rønne Vand og Varme.

 


 

Poul Birger Mikkelsen, Arnager

Hvad mener du om de varslede prisstigninger Rønne Vand og Varme (RVV) vil indføre næste år?

– Det er godt, at jeg ikke bor i Rønne. Bornholms Energi og Forsyning (Beof) har følt sig forpligtet til at bygge et nyt flisvarmeværk. Det er jo en stakket frist. Vi har jo slet ikke skov nok til det. Jeg forstår godt, at Rønne Vand og Varme (RVV) er harme på Beof.

Hvad mener du om konflikten mellem de to forsyningsselskaber? Ser du en løsning?

– Jeg er lidt bange for, at RVV vælter sig ud i nogle store investeringer for at lave eget varmeværk, og så skal vi betale for det værk, som ligger tilbage på sydhavnen i Rønne.

– Det er da muligt, at fjernvarmen i Rønne bliver dyrere. Men så må man tage det i etaper. Det er jo sådan, samfundet er bygget op i dag, man binder folk på hænder og fødder, og så kører man priserne op. 6.500 kroner er mange penge. Der vil være nogle, der bliver hårdt ramt.

– At ”hive” 6.500 kroner ud af et budget er stadig mange penge for pensionister og børnefamilier. Selv bruger jeg under 900 kroner i olie i mit hus på 74 kvadratmeter.

– Jeg tror, at de er paniske på Bornholms Energi og Forsyning. De skal jo have økonomien til at stemme.

 
Jeg er lidt bange for, at
RVV vælter sig ud i nogle
store investeringer for at
lave eget varmeværk, og
så skal vi betale for det
værk, som ligger tilbage
på sydhavnen i Rønne

 


 

Vivi Holm, Rønne

Hvad mener du om de varslede prisstigninger Rønne Vand og Varme (RVV) vil indføre næste år?

– Det er forfærdeligt. Jeg bor i lejlighed og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre af mig, for det har jeg ikke råd til. Jeg er pensionist, og hvor skal jeg finde de penge fra?

Hvad vil du sige til de to forsyningsselskaber?

– De skal prøve at lægge det sammen. Der må være noget, de kan gøre. De taler jo om flere tusinde kroner ekstra om året. Det er fuldstændig vanvittigt.

Har du tænkt over, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen?

– Jeg sparer altid hvert år ved kun at bruge min radiator i stuen. Jeg tænder aldrig for varmen i mit køkken eller soveværelse. Det er jo dyrt.

 
Jeg tænder aldrig for varmen
i mit køkken eller soveværelse.
Det er jo dyrt

 


 

Orla Madsen, Arnager

– Det er synd for Rønne-boerne. Det er helt forfærdeligt. Jeg kan ikke rigtigt forstå, hvorfor man gør det? (varsler prisstigninger, red).

Rønne Vand og Varme har jo en opsparing, de kan bruge. Men de siger, at den kun må bruges til udvidelsen af kraftvarmeværket på sydhavnen. 

– Jeg kan heller ikke forstå, at man har bygget et værk og så bliver det 6.000 kroner dyrere om året. Så jeg forstår til fulde, at RVV fører en krig mod Beof og at rønneboerne er sure på Beof.

Har du et par opmuntrende ord til rønne-boerne?

– Ja, de må fyre noget mere med brænde.

 
Jeg forstår til fulde, at
RVV fører en krig mod
Beof og at rønneboerne
er sure på Beof