Ældreråd: Sæt jer ned og find en ordentlig løsning

| ABONNENT | 7. NOV 2019 • 17:16
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
7. NOV 2019 • 17:16
Hvis man kun har folkepensionen til rådighed, er en ekstraudgift på 500-600 kroner om måneden helt uacceptabel, fastslår Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Han fortæller, at han de seneste dage har fået flere opringninger fra bekymrede ældre, der ”føler sig taget som gidsler i striden”. I byen har han snakket med folk, der har henvendt sig for at drøfte udsigten til de betydeligt større varmeregninger i Rønne.

– En stigning på 50 procent er noget, der kan mærkes for en folkepensionist. Og det vækker bekymring at skulle betale så meget mere her lige op til fyringssæsonen, siger Erik A. Larsen.

Han opfordrer til, at Beof og RVV’s ledelse indleder reelle forhandlinger.

– Den her krig er kun et spørgsmål om, hvor længe de må blive i skyttegravene. Borgmesteren har tilsyneladende forsøgt at få dem til at mødes, men jeg kan læse i pressen, at parterne blot udvekslede synspunkter, siger Erik A. Larsen.

 
I min tid kunne man godt sætte
sig ned og snakke sammen. Men
man skal huske, at krigen har varet
i mange år, og den er kulmineret nu

 

Du har selv været politisk aktiv i mange år og har siddet med om bordet. Hvorfor har de så svært ved at mødes til forhandlinger?

– Det forstår jeg heller ikke. I min tid kunne man godt sætte sig ned og snakke sammen. Men man skal huske, at krigen har varet i mange år, og den er kulmineret nu, siger Erik A. Larsen.

Han understreger, at Bornholms Ældreråd ikke tager stilling til, hvem der har ret i sagen, men på det kraftigste opfordrer parterne til at indlede forhandlinger.

– Som jeg også sagde til Lind-Holm (RVV’s bestyrelsesformand, red.) i går: Sæt jer nu ned, og find en ordentlig løsning.