Nomineret til pris: De får den anden side af øen med

| ABONNENT | 6. NOV 2019 • 17:05
Af:
helene-hoem
| ABONNENT
6. NOV 2019 • 17:05
Musik- og Teaterrådet i BRK har indstillet Foreningen Værftet i Nexø, der i oktober købte sine egne lokaler på Nexøs havnefront til Regionskommunens årlige Kultur- og Idrætspris.

– Vi har med glæde set, at Værftet kom til, siger Peer K. Andersen, der sidder Regionskommunens Musik- og Teaterråd og selv er aktiv i Musikhuzet.

Ifølge retningslinjerne skal kommunens to udvalg, henholdsvis Musik- og Teaterråd og Kunst- og Kulturhistorisk Råd indstille kandidater, ligesom enkeltpersoner foreninger eller andet kan indstille.

Musik- og Teaterrådet har i år valgt at indstille skater- og legelandet Værftet i Nexø, der åbnede for 14 år siden og i dag drives af op mod 80 frivillige som et non-profit foretagende til glæde for især bornholmske børn og unge med Marian Kaas i spidsen.

– Det har undret os lidt, at Nexø som øens næststørste by ikke har haft flere tilbud. Og i den seneste tid, hvor de også har arrangeret nogle koncerter, det glæder os i Musikhuzet, at få den anden side af øen med, for vi vil gerne have gode musikalske tilbud på hele øen, siger Peer K. Andersen.

– Vi har set nogle gode lokale kræfter sætte noget i gang, og de er rigtig gode til at få de unge med på Værftet.

Hvem der ender med at modtage årets pris - og de op til 10.000 kroner - afgøres på dagens udvalgsmøde i kommunens Job-, Udviklings- og Fritidsråd.