Her booker flest borgere tid til idræt

| ABONNENT | 6. NOV 2019 • 19:10
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
6. NOV 2019 • 19:10
Klemenskerhallen har lige været truet af at skulle lukke, for hallen optrådte på kommunens sparekatalog op til næste års budget. Men hallen blev skånet, og nu viser det sig, at Klemenskerhallen er den af de kommunale haller, som private borgere oftest lejer sig ind i for at dyrke idræt.

– Det havde jeg ikke troet, for hallen har jo lige været truet af lukning med den begrundelse, at den ikke blev benyttet særlig meget. Men vi har jo længe sagt, at der er meget mere liv ude i de små lokalsamfund inde i landet, end man tror, siger Jørgen Hammer, formand for Firkløverklyngen, samarbejdet mellem Klemensker, Nyker, Rø og Aarsballe.

– Vi har haft taget fat i idrætsforeningerne og netværket af borgere og sagt, at de må benytte hallen, hvis vi ikke skal miste den. Så ved man jo aldrig, hvor hurtigt folk rykker ude i felten. Men hvis det er lykkedes, kan man da kun klappe i hænderne, siger han.

Klemensker har hver tredje booking

De seneste to år har både bornholmere og turister haft mulighed for at booke ledige tider i de kommunale haller. Det sker med portalen WannaSport. Bornholm har koblet sig på WannaSport for dels at udnytte hallerne mere, dels at gøre det lettere at komme til at dyrke idræt.

Det tilbud har flest taget imod i Klemensker. I år og sidste år har Klemenskerhallen været booket 238 gange gennem WannaSport. Til sammenligning har Rønne Idrætshal været booket 191 gange og Søndermarkshallen 82 gange, selvom blot 621 bor i Klemensker (1.555 i sognet), mens der bor cirka 13.500 i Rønne.

I alt har de kommunale haller været booket 710 gange gennem WannaSport, har udvalget for job, udvikling og fritid at vide før sit møde i dag. Dermed tegner Klemenskerhallen sig for præcis en tredjedel af det samlede antal bookinger gennem systemet. Særligt badminton er populært i Klemensker og omegn.

Flere haller og klubber kan komme med

Antallet af bookinger rækker fint til at lade muligheden for at leje en hal på Bornholm fortsætte i årene frem til 2023, mener kommunens koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen. Det bliver udvalget for job, udvikling og fritid derfor bedt om at godkende i dag. Inklusive 25.000 kroner til at markedsføre muligheden vil kommunens udgift blive 145.000 kroner over de kommende tre år.

Også Bornholms selvejende haller, tennis- og golfklubber har mulighed for at blive koblet på systemet. I dag er Nyvest Centret den eneste selvejende hal, der også er gået med i WannaSport. Nyvest er dog endnu ikke blevet koblet på systemet.

Hvis også idrætsklubber og selvejende haller skal tilbyde muligheden for at booke tider, kræver det tekniske installationer som kameraovervågning og automatisk dørkontrol, fordi brugerne skal kunne låse sig selv ind og ud. Det har kommunen dog penge sat af til i en pulje, og fra den har Nyvest Centret modtaget lige over 100.000 kroner.