Godt år på Christiansø: Stigning på 47 procent fra 2018 til 2019

| ABONNENT | 6. NOV 2019 • 11:53
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
6. NOV 2019 • 11:53
Året 2019 har været et godt år på Christiansø. Til trods for at sæsonen rent gæstemæssigt var en gennemsnitssæson, havde to vigtige indtægtskilder nemlig fremgang, fortæller naturvejleder og turismekoordinator Hans Ole Matthiesen i en pressemeddelelse.

De to tårne – Lille Tårn på Frederiksø og Store Tårn på Christiansø – fik deres hidtil bedste sæson, idet mere end 16.700 gæster løste billet. Ud over fotoudstillingen af fotografen Janne Klerk, som i 2020 udskiftes med en ny og helt anderledes udstilling, får gæsterne det unikke overblik over begge øer og alle skærene fra toppen af Store Tårn. Restaureringen af Store Tårn får mange rosende ord med på vejen, senest da det tyske krydstogtanløb med det norske skib Nordstjernen lagde til, oplyser han.

– Herfra kunne gæsterne nemlig få et smukt billede af hele skibet fra tårnets top, noterer Hans Ole Matthiesen og fortsætter:

– Lille Tårns nye plancher og skærmene, der viser brugen af kanonerne, får også mange gode ord med på vejen. Gæstebogen fortæller på mange sprog, at det er tilfredse gæster, der forlader de to tårne.

 
Den nye hjemmeside har gjort
det væsentligt lettere at overskue,
hvornår der er ledige hybler, værelser
og hytter, og midlerne fra tårnene og
fra udlejningen bliver løbende brugt
til at fremme emner fra turismestrategien

 

Også udlejningen af de lejemål, der ligger under Christiansø Administration, er forløbet godt.

– En stigning på hele 47 procent fra 2018 til 2019 vidner om, at turismestrategien er begyndt at virke, siger Jens Peter Koefoed, øernes administrator, i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Den nye hjemmeside har gjort det væsentligt lettere at overskue, hvornår der er ledige hybler, værelser og hytter, og midlerne fra tårnene og fra udlejningen bliver løbende brugt til at fremme emner fra turismestrategien. Blandt andet vil vi udvide vores hjemmeside med en brugervenlig bookingportal.

Jens Peter Koefoed forventer også, at en tysk og engelsk udgave af hjemmesiden er klar til næste sæson.

Inden længe starter arbejdet med 2020-sæsonen, der især vil stå i naturens tegn, idet både den nye Naturkanon og Naturens År vil få en fremtrædende placering på hjemmesiden, oplyser naturvejlederen.