Genvalg over hele linjen

| 6. NOV 2019 • 06:51
Af:
mads-westermann

6. NOV 2019 • 06:51
Hovedparten af aktierne i forsikringsselskabet Bornholms Brandforsikring A/S er ejet af en andelsforening, Bornholms Brand A.m.b.a, som har alle selskabets nuværende forsikringstagere som andelshavere.

Den selskabskonstruktion bygger, ligesom medlemsejede brugsforeninger, på andelstanken, hvor medlemmerne har indflydelse.

Det sker i Bornholms Brand A.m.b.a. ved, at der blandt medlemmerne vælges 24 delegerede, som på generalforsamlingen er med til at vælge selskabets bestyrelse.

De delegerede er opdelt i tre grupper, hver med otte medlemmer, som vælges for en tre-årig periode.

I år var det de delegerede i gruppe tre, der var på valg. Her var alle otte medlemmer villige til at blive genvalgt, og da der ikke havde meldt sig andre kandidater til valget, blev de valgt uden kampvalg.

Medlemmerne af gruppe tre består således fortsat af Hardy Jensen, Jacob Hansen, Chr. P. Lund, Peter Juul Jensen, Kim Caspersen, Michael Hansen, Annika Bayskov, Ricky Madsen.

Udover at eje aktier i Bornholms Brandforsikring A/S er det også en del af Bornholms Brand A.m.b.a.s formålsparagraf at foretage investeringer til fordel for det bornholmske erhvervsliv.
 

A.m.b.a.

Er en forkortelse for Andelsselskab med begrænset ansvar. Et A.m.b.a. er et andelsselskab, hvor ejernes ansvar er begrænset til den andelskapital, ejerne har indskudt. Selve betegnelsen ”...med begrænset ansvar” er ikke præcis, idet selve andelsselskabet har ubegrænset ansvar (og hæftelse). Derved er det kun ejernes hæftelse, der er begrænset.

Kilde: Dansk Wikipedia