Nyt præstepar: Vi skal ikke være en lukket forening

| ABONNENT | 5. NOV 2019 • 07:16
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
5. NOV 2019 • 07:16
– Vi er overvældet over modtagelsen her i kirken og i Nexø, sagde David Allen, ny frikirkepræst i Nexø, da han søndag blev indsat som præst i frikirken ved en festgudstjeneste og holdt sin første officielle prædiken til menigheden.

Præsteparret David og Solvej Allen blev budt velkommen af Michael Grønbech-Dam, der har været midlertidig præst fra tidligere præst Hasse Falk fratrådte og til nu, og som oprindeligt samme med Mette Grønbech-Dam etablerede frikirken.

– Vi starter med en festsang, da det jo er en festdag, slog han fast.

Menigheden var mødt talstærkt op for at møde og byde velkommen til deres nye præst, og Michael Grønbech-Dam tilføjede i sin velkomst, at menigheden vil støtte det nye præstepar på alle måder.

Herefter blev præsteparret velsignet af frikirkens ledelse og af de to pensionerede frikirkepræster Kurt Christensen og Leif Munk.

I festgudstjenesten deltog også flere fra andre kirker på øen og blandt andet også Nexø Kirkes præst, Jens Borg Spliid.

 
Jeg er opvokset på en
ø i Canada, så selvom
naturen selvfølgelig
var anderledes der, er
det ikke så fremmed
for mig at bo på en ø

 

Præsteparret kom til Nexø i begyndelsen af oktober, men David Allen tiltrådte officielt først den 1. november.

David Allen beskriver Nexø Frikirke som en pæn stor kirke. Menigheden er på ca 130 personer.

Begge føler sig godt modtaget i Nexø, og allerede glade for at bo her.

– Jeg er opvokset på en ø i Canada, så selvom naturen selvfølgelig var anderledes der, er det ikke så fremmed for mig at bo på en ø, siger David Allen.

Det er endnu for tidligt at komme med programerklæringer for, om det nye præstepar til tilføje nye aktiviteter til den i forvejen aktive kirke.

– Men vi skal ikke være en lukket forening. Det er frikirken heller ikke i dag, og sådan skal det fortsætte med at være, vi skal have blikket rettet udad, siger den ny præst.

David Allen er oprindeligt født og opvokset i Canada, men har boet i Danmark i mange år og taler flydende dansk. Han er gift med Solvej og sammen har de boet både i Canada og i Danmark.