Lidl og Netto bytter plads i pristjek

| ABONNENT | 5. NOV 2019 • 20:21
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
5. NOV 2019 • 20:21
En enkelt af de i alt 308 priser vi indsamlede til pristjek af dagligvarer i lørdagens udgave af Bornholms Tidende har desværre vist sig at være forkert.

Da vi beregnede prisen på 120 gram pålægschokolade i Lidl, overså vi, at pakken med pålægschokolade indeholdt to gange 120 gram, og at prisen derfor skulle deles med to for at være sammenlignelig med de øvrige butikker i pristjekket.

Når vi gør det, betyder det naturligvis, at Lidl i Nexøs samlede pris for kurven med de 22 varer, vi tjekkede priser på, er lavere. Den falder fra 235,99 kroner til 224,74 kroner.

Det bevirker, at Lidl i Nexø, i den samlede stilling, rykker fra en tredjeplads op på en andenplads i pristjekket, mens Netto i Vibegaardscentret i Rønne til gengæld må nøjes med en tredjeplads.

Bornholms Tidende beklager fejlen.

 


 

Avisens pristjek af dagligvarer blev i løbet af weekenden og mandagen ivrigt diskuteret på Facebook, og vi har selvfølgelig fulgt med og læst de forskellige kommentarer.

Nogle Facebook-brugere mente, at vi i specifikke tilfælde havde begået fejl eller overset noget. Det har vi selvfølgelig kontrolleret en ekstra gang, og bortset fra fejlen i prisen på Lidls pålægschokolade, som vi takker for at blive gjort opmærksom på, har vi ikke fundet noget, der, med den valgte metode, giver anledning til at vi ændrer i pristabellen.