Winni: Jeg er begyndt at leve livet mere

| ABONNENT | 4. NOV 2019 • 16:59
Af:
elisabeth-krogh
| ABONNENT
4. NOV 2019 • 16:59
– Jeg har aldrig i mit liv arbejdet så hårdt, som det første år, jeg var borgmester, fortalte borgmester Winni Grosbøll, da hun lørdag var på slap line hos Madvig Pub & Lounge i Svaneke.

Anledningen var Madvig’s kvindelounge en gang om måneden, hvor der er adgang forbudt for mænd, hvilket en enkelt mandegæst havde overset, men skyndsomt foretrak, da han så, at hans pub var indtaget af kvinder.

Borgmesteren var denne måneds gæst, og en flok kvinder i alle aldre havde taget mod tilbuddet om at møde Winni Grosbøll i mere afslappet stil.

Kvinder udgør stadig en lille andel i politik, og da Winni Grosbøll blev borgmester for præcis ti år siden skulle der ikke kunne sættes en finger på hendes arbejde som borgmester. Derfor det hårde arbejde. For kunne den unge uerfarne socialdemokratiske småbørnsmor nu også løfte posten, blev der spurgt dengang fra nogle sider.

Det kunne og gjorde hun.

– Men jeg har lært, at man godt kan arbejde 70 % og stadig gøre det godt. Eller snarere 100 % i stedet for 140 %, korrigerede borgmesteren sig selv, og gav det råd til unge kvinder, at sænke ambitionsniveauet.

 
Jeg er begyndt at leve livet mere.
Jeg tror også, at jeg bliver en bedre
politiker af det. Jeg er blevet mere
rund, og tager ikke så mange kampe mere

 

– Jeg er begyndt at leve livet mere. Jeg tror også, at jeg bliver en bedre politiker af det. Jeg er blevet mere rund, og tager ikke så mange kampe mere.

En rask kommentar fra lokalet gik på, at Danmarks statsminister Mette Frederiksen måske nu var i samme situation, som Winni som nybagt borgmester var?

– Ja, Mette Frederiksen er forberedt til fingerspidserne. Der er ikke mange fødder, der bliver sat forkert, mener Winni.

Børn vilkår

I dag er Winni Grosbøll 43, og de foreløbig ti år som borgmester er gået rygende stærkt, oplever hun. Samtidig er der sket en rivende udvikling på Bornholm, slog hun fast, og mindede om det Bornholm, der var i 2010. Et Bornholm, som folk flyttede fra, og som skulle tales op.

Kvindeloungen rundede også borgmesterens strejke på de sociale medier, da hun i en lang periode trak sig fra Facebook.

– Jeg fik ondt i maven, det tog livskvalitet og drænede mig.

Artiklen fortsætter...


Borgmesteren blev rost for igen at være tilgængelig på de sociale medier.

– Det er flot og giver en nærhed og et kendskab til dit arbejde, som vi ikke får i medierne, lød en kommentar.

En af de ting, borgmesteren brænder for, er de bornholmske børns vilkår, og som hun håber, der kan rykkes på med det otte-årige projekt ” De Små Børns Bornholm”, der skal sætte ind med en tidlig indsats til småbørnsfamilier.

– Der er jo en dobbelthed i Bornholm. På den ene side er Bornholm jo ”lækker” med turister og gourmetmad. Samtidig har vi dobbelt så mange børnesager som andre steder. Der er en social slagside. Det er foruroligende, sagde Winni Grosbøll, som håber, at børneprojektet kan være med til at løfte hele årgange og udjævne forskellene mellem øens børn.

Lektier med hjem 

Svanekekvinderne ville også godt lige have sendt borgmesteren hjem med lektier om trafikplanlægning.

For de mange turister i busser og biler er en stor belastning for de små gamle byer med smalle gader som Gudhjem og Svaneke.

En times borgmestertalk blev afsluttet med spørgsmålet om - eller hvornår - Winni Grosbøll skal være minister?

– Nej, jeg skal ikke være minister, fastslog Winni ligesom hun tidligere har afvist spørgsmålet.

– I lokalpolitik løser vi problemer og rykker samfundet. Det synes jeg er sjovere, sagde borgmesteren og nævnte en post i en organisation som en mere sandsynlig fremtid.