Kommunen frigiver penge til udvikling af Nørrekås

| 4. NOV 2019 • 22:04
Af:
henrik-nielsen

4. NOV 2019 • 22:04
Der er godt nyt for en del af den strategiske udvikling af Rønne. Som følge af den politiske aftale om det kommunale budget for 2020 frigiver regionskommunen midler til en række anlægsprojekter, som indtil nu har været omfattet af et anlægsstop i kommunen. Et af disse er klargøring af området omkring remisen på Nørrekås i forbindelse med udvikling af havnefronten.

Konkret drejer det sig om 950.000 kroner, som i budgettet for 2019 blev afsat til remiseområdet, havnefronten og Nørrekås, som siden er blevet en del af den strategiske udviklingsplan for byen. Det er kommunens egen vurdering, at det vil være vanskeligt at gennemføre den ønskede udvikling af området, hvis pengene mangler. Det er baggrunden for, at man nu lægger op til at frigive dem sammen med midler til en række andre anlægsprojekter.

Nørrekås gøres klar

Det er allerede besluttet, at BAT’s busser flytter fra remiseområdet til nye faciliteter på Industrivej. Det blev muligt, da Nyboes Auto overtog faciliteterne fra Titan Lastvogne.

Rømningen af remisen skal gøre det muligt at komme i gang med hele området omkring Nørrekås Lystbådehavn, som indgår i udviklingsplanen. Det gjorde borgmester Winni Grosbøll klart i begyndelsen af oktober.

I første omgang skal der udarbejdes en helhedsplan for området, og den skal have fokus på sammenhæng mellem eksisterende foreningsaktiviteter, et nyt vandkulturhus samt etablering af en ny lagune ved promenaden langs Nordre Kystvej.

Det blev kommunalbestyrelsen enig om i forbindelse med budgettet for 2020, hvor den udover Nørrekås prioriterede arbejdet med Byens Hus i Dams Gård i Krystalgade, Torv på Tværs ved Store Torv og et ungdomstilbud i det tidligere elværk i Lille Madsegade.

Madmarked i remisen

I den strategiske udviklingsplan for Rønne er der en konkret idé om at udvikle et madmarked i den gamle remisebygning, som ifølge planen ligger helt optimalt midt mellem Nørrekås, bymidten og ankomstområdet, hvor mange ankommer med færgen.

Madmarkedet skal være med til at styrke paletten af aktivitetsmuligheder og øge antallet af besøgende på Nørrekås. En forudsætning for dette er nemlig udvidede spisemulighederne på havnen, fremgår det af planen.

Som konkrete forslag til madmarkedet nævner planen café og restaurationer samt salg af frisk fisk og bornholmske specialiteter. I forbindelse med udviklingen af remisens nye funktion bør der ifølge planen tages hensyn til Torvehal Bornholm i den nordlige del af Rønne.