Billardklub længes hjem: Det har været meget opslidende

| ABONNENT | 4. NOV 2019 • 14:31
Af:
jakob-marschner
| ABONNENT
4. NOV 2019 • 14:31
En to år lang flyttesaga fik en ende, da Rønne Billardklub lørdag præsenterede sine nye lokaler på den tidligere Vestermarie Skole. Klubben blev hjemløs, da Almegård Kaserne sagde alle sine civile lejere op.

Rønne Billardklub flyttede til Vestermarie på et par dage omkring 1. maj. Her sluttede trængslerne dog ikke.

– Her var kun it-styret strøm. Elektrikeren havde store problemer, før han kunne lave det om, fortæller formand Konrad Pedersen.

– Vi har tre lamper over bordene, og der er varme i bordene. Vi skal også bruge strøm til de elektriske scoretavler. Det var lidt besværligt. Elektrikeren måtte op på loftet og trække ledninger, siger han.

I alt løb regningen op i 41.000 kroner, da el-arbejdet var færdigt efter nogle dage. Kommunen dækkede det halve, da billardklubben fortalte om problemet.

Hele Vestermarie var inviteret

Halvvejs inde i lørdagens åbent hus-arrangement havde omkring 12 fra Vestermarie ifølge Konrad Pedersen lagt vejen forbi. Billardklubben havde delt indbydelser ud i postkasserne i hele Vestermarie.

– Folk skulle da have lov til at se, hvem deres nye naboer er. Skulle et par stykker så også have lyst til at spille, er det jo herligt. De skal være så hjerteligt velkomne, siger Konrad Pedersen.

– Lokalet her er en del mindre end på kasernen. Det er vel 30 kvadratmeter mindre. Vi har fire borde her, men vi har også et karambolebord, som vi må have i et andet lokale. Det er lidt upraktisk, at karambolebordet ikke står sammen med de andre, siger han.

Fordi klubben også spiller turneringer, er et lokale heller ikke bare et lokale. Der er strenge krav til, hvordan man skal indrette et rum, hvor der bliver spillet turneringsbillard.

– Der skal være halvanden meter fra bordkanten til væggen. Og 1,30 meter mellem to borde. Det er kun lige akkurat, hvad der kan blive her, siger Konrad Pedersen.

 
Selvom vi i øjeblikket lever med det her,
drømmer vi stadig om at flytte tilbage til
Rønne. Om det så bliver i Dams Gård,
eller om kommunen opgiver at sælge
Østre Skole, må vi se

 

Så der er flere grunde til, at billardklubben håber på kun at være på midlertidigt visit i Vestermarie. Langt hovedparten af klubbens medlemmer bor i Rønne, så her vil man gerne tilbage til.

– Selvom vi i øjeblikket lever med det her, drømmer vi stadig om at flytte tilbage til Rønne. Om det så bliver i Dams Gård, eller om kommunen opgiver at sælge Østre Skole, må vi se, siger Konrad Pedersen.

Forløbet efter at klubben blev opsagt på kasernen drømmer han derimod ikke om at gentage.

– Det var meget opslidende. Kommunen havde ikke rigtig noget at tilbyde os. Jeg havde et møde med borgmesteren allerede sidst på året 2017, hvor vi vidste, at vi ville blive sagt op på kasernen, siger Konrad Pedersen.

– Hver gang vi spurgte, var svaret, at kommunen ingen penge havde. Til sidst fik vi så tilbudt det her. Vi var ikke vildt begejstrede, men det kan bruges.


Skomager er et værtshusspil

Iført sorte bukser og hvid skjorte med klublogo viser Konrad Pedersen også den påklædning frem, der er behørig, når man spiller turneringsbillard. Også her er der regler og kutymer, og dem er der flere af endnu.

– Vi spiller ikke skomager. Det er et værtshusspil, og det er no go her, selvom det da hænder, at vi tager et slag skomager til sidst på en træningsaften, siger Konrad Pedersen.

– Mange regner stadig billard som et værtshusspil, og det vil vi gerne lægge afstand til. Der bliver heller ikke drukket bare én øl, når vi spiller.

I går måske heller aldrig på værtshus?

– Det vil jeg ikke udelukke, at vi gør, siger Konrad Pedersen.

Men i så fald bliver der ikke spillet billard?

– Nej. Absolut ikke.