Ministeren får at vide, at der er for lidt ungdomskultur

| 3. NOV 2019 • 17:50
Af:
redaktionen

3. NOV 2019 • 17:50
For anden gang er det lykkedes koncert- og festarrangøren Dance Vibration at få en kulturminister i tale, og for anden gang er det målet at gøre det nemmere at arrangere kulturelle tilbud for unge på Bornholm og i andre dele af provinsen. Vejen til målet er en mere retfærdig fordeling af kulturmidlerne.

Det fortæller Dance Vibration i en pressemeddelelse.

I januar holdt Dance Vibration møde med daværende kulturminister Mette Bock, som blev gjort opmærksom på, at der ikke sker nok kulturelt for unge på Bornholm, blandt andet fordi de offentlige tilskud oftest går til de etablerede kræfter på kulturområdet, for eksempel Wonderfestiwall og Musikhuzet. Samme budskab vil Dance Vibration tage med til den nye kulturminister.

– Vi ønskede endnu et møde med kulturministeren, fordi valget kom lige efter vores seneste møde. Dermed var det ikke muligt at se på ændringer og løsninger. Det håber vi nu, der bliver mulighed for. Problemerne og udfordringerne er stadigvæk de samme, og vi vil gøre kulturministeren opmærksom på dem. Her er det især den manglende ungdomskultur og fordeling af tilskud, vi vil drøft med kulturministeren, fortæller formand Tobias Brandt Krähmer fra Dance Vibration i pressemeddelelsen.

En dato for mødet er ikke aftalt endnu, så det vides ikke, om mødet bliver med fungerende kulturminister Rasmus Prehn eller med Joy Mogensen, som er på orlov.