Folkeskov og nye boformer til debat på borgermøde

| 3. NOV 2019 • 12:03
Af:
anette-vestergaard

3. NOV 2019 • 12:03
Vestermarie Borgerforening inviterer på tirsdag til borgermøde på den gamle skole.

Dagsordenen afspejler to vigtige bevægelser i Vestermarie: ønsket om at etablere nye boformer, blandt andet i form af seniorboliger og -bofællesskaber, og etableringen af den nye folkeskov, som med tiden skal vokse sig stor og danne rammen om Vestermarie-borgernes udendørs aktiviteter.

”Sammen skal vi finde ud af, hvor vores styrker ligger”, hedder det i invitationen, og her fortsætter borgerforeningens bestyrelse det arbejde der blev sat i gang på et møde sidste år.

– Vi har traf sidste år en beslutning om at bringe Vestermarie på landkortet, og dermed mener jeg, hvordan får vi folk gjort opmærksom på, at Vestermarie rent faktisk er et attraktivt sted at bo på grund af de lave huspriser, brugsen, den nye folkeskov og den korte afstand til Rønne, siger Bente Johansen fra Vestermarie Borgerforening.

 
Vi ved at mange ældre, der bor i et stort hus, gerne vil flytte i noget mindre. Men hvordan gør vi? Vi har brug for en samlet plan

 

Gør vi nok for børnene og de unge i byen, og hvad med de ældre, lyder et andet spørgsmål, som borgerforeningen efterlyser holdninger til, og endelig er fremtidens planudvikling i byen et centralt emne.

– Vi ved at mange ældre, der bor i et stort hus, gerne vil flytte i noget mindre. Men hvordan gør vi? Vi har brug for en samlet plan, siger Bente Johansen.

Vivi Granby, arkitekt fra Bornholms Regionskommune, deltager i mødet, der starter kl. 19 i Foreningshusets kantine på den gamle skole i Vestermarie.