Årets fuglekunstner vandt megadyr kikkert

| 3. NOV 2019 • 13:38
Af:
anette-vestergaard

3. NOV 2019 • 13:38
Den bornholmsk baserede akvarelmaler og naturalist Ben Woodhams blev i sidste uge udråbt som årets ”Birdwatch Artist of the Year” på Society of Wildlifes udstilling på the Mall Galleries i London.

Priskomitéen valgte blandt mange kandidater Woodhams’ akvarel af en gruppe troldænder i Rønne Havn, noget der vakte glæde hos briten, der flyttede til Bornholm for 11 år siden med sin familie.

”Jeg er specielt glad for at det valgte billede er ‘Troldænder i iskoldt vand’ er malet i mit adopterede hjemland og viser en scene, som vil være velkendt for mange borrholmere – troldænderne der samles i Rønne Havn over vinteren”, skrev Woodhams på facebook og lagde et foto af vinderbilledet op.

 
Min gamle kikkert er 20 år gammel og alt for tung, så det er helt fantastisk

 

Med prisen fulgte både kontanter og en kikkert efter eget valg fra Swarovski, der er specialister i fremstilling af optisk udstyr.

– De laver rigtig gode håndkikkerter i 20.000-30.000 kroners klassen, noget jeg aldrig selv ville have mulighed for at købe. Og min gamle kikkert er 20 år gammel og alt for tung, så det er helt fantastisk, siger en glad Ben Woodhams, der er tilbage i Vestermarie, hvor han skal bruge vinteren på at sætte hus i stand og planlægge næste års aktiviteter.