Over 1000 danskere er nu døde med coronavirus

15 mennesker er det seneste døgn døde med coronavirus i Danmark. Dermed er der nu over 1000 herhjemme, der er døde med covid-19.

Det viser de daglige smittetal fra SSI. I alt er 1007 danskere nu døde med coronavirus. Yderligere 4508 er smittet det seneste døgn.

Antallet af test er igen fredag rekordhøjt, idet der er foretaget 141.172 test. Det giver en positivprocent på 3,19 procent.

Antallet af indlæggelser stiger med 52. Der er nu 568 indlagte med coronavirus i Danmark.

Dermed er der flere indlagte, end der var den 1. april, som var den dag i foråret, hvor flest mennesker var indlagt med coronavirus. Dengang var der tale om 535 indlæggelser.

Dog var der dengang langt flere på intensiv og i respirator. 146 var indlagt på intensiv, mens 129 var lagt i respirator 1. april.

Af de 568 indlagte fredag er 79 indlagt på intensiv, mens 52 får hjælp med at trække vejret via respirator.

Generelt er patienterne desuden indlagt i kortere tid i dag, end de var i foråret.

Det er de, på grund af sundhedsvæsnet er blevet bedre til at behandle patienter med coronavirus. Blandt andet har man fundet ud af, hvilken medicin og understøttende behandling, som hjælper på sygdommen.

Ud over de 4508 positive test, der er konstateret på de offentlige testcentre, hvor man bruger såkaldte pcr-test, er der også fundet 1083 positive tilfælde med coronavirus med de såkaldte lyntest.

De 1083 positive test er fundet blandt 35.557 lyntest, der blev foretaget torsdag. Det svarer til, at der blev fundet virus hos 3,05 procent af de testede.

Det viser tal fra Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink, der har fået til opgave at stå for lyntest på statens regning.

Lyntest er ikke lige så pålidelige som de pcr-test, der bliver brugt i det offentlige.

/ritzau/