Beredskabet hjælper fire ud af fem regioner med coronatest

På grund af stigende coronasmitte vil beredskabet i den kommende tid hjælpe størstedelen af landets regioner med at teste borgere for coronavirus.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fra mandag vil beredskabet hjælpe til ved testfaciliteter i København, Aarhus, Odense og Roskilde.

Det vil sige, at der ydes assistance til Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sjælland.

Dermed er Region Nordjylland den eneste region, der ikke får hjælp fra beredskabet. Årsagen er, at regionen vurderer, at den selv kan klare opgaven med at bemande testcentrene.

– Det betyder i praksis, at de andre regioner får vores kvote, så de kan gøre nytte andre steder, skriver Region Nordjylland i en mail.

Hjælpen fra Beredskabsstyrelsen består i ekstra personale ved testcentrene, der drives af regionerne. Det ekstra mandskab vil assistere det eksisterende personale med at pode borgere for at teste, om de har coronavirus.

Assistancen fra beredskabet kommer på et tidspunkt, hvor smitten i Danmark er genopblusset. Den seneste tid har der således været de højeste daglige smittetal under epidemien.

Den stigende smitte har lagt et ekstra pres på landets testcentre, hvor der på grund af stigende interesse for at blive testet er kommet længere ventetider.

Med hjælpen fra Beredskabsstyrelsen er der håb om, at man kan få testet flere borgere og nedbringe ventetiderne.

/ritzau/