To tredjedele af alle over 65 år er vaccineret mod influenza

67 procent af alle personer over 65 år er indtil videre blevet influenzavaccineret.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Det er positivt, at 67 procent af personer over 65 år er blevet vaccineret mod influenza, siger Bolette Søborg, konstitueret enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

– De tidligere år er omkring 50 procent blevet vaccineret, og vi er rigtig glade for den rekordhøje tilslutning, fordi vaccinen beskytter dem, der er i risiko for at blive alvorligt syge af influenza.

Styrelsen oplyser samtidig, at mindst 70 procent af vaccinerne er anvendt på personer i risikogrupper.

På baggrund af ekstraordinær efterspørgsel på influenzavaccinen i år måtte Sundhedsstyrelsen i oktober henstille til, at vaccinerne målrettes personer i risikogrupper.

Det er personer over 65 år, personer med kroniske sygdomme, svært overvægtige, førtidspensionister og gravide i andet og tredje trimester.

Derudover gælder det personale i sundheds- og plejesektoren, som plejer eller behandler borgere, der er i risikogruppen.

Statens Serum Institut (SSI) har åbnet for bestilling af de resterende 100.000 influenzavacciner, der har været tilbageholdt.

Det er også blevet muligt for virksomheder at returnere vacciner, der endnu ikke er blevet afsat til personer i målgruppen.

SSI havde i år indkøbt 1,6 millioner doser af vaccinen. Det er 600.000 flere end normalt.

Det er til gengæld svært for SSI at indkøbe flere doser, da der i år er stor efterspørgsel på verdensplan.

/ritzau/