Nordjyske efterskoleelever bør blive på skolen til december

Bliv på jeres efterskole indtil 3. december.

Sådan lyder opfordringen fra Efterskoleforeningen til eleverne på efterskoler i de syv nordjyske kommuner, der torsdag blev lukket ned.

I forbindelse med nedlukningen sendte sundhedsmyndighederne retningslinjer ud til de syv kommuner.

Her stod der, at efterskoleelever”ikke bør vende retur til skolen, hvis de tager hjem i weekenderne”.

Den formulering mener Efterskoleforeningen ikke, er stringent nok, da den kan fortolkes. Men foreningen har indtil videre sit eget bud på, hvordan skolerne bør læse reglerne.

– Sådan som vi tolker de nye retningslinjer, så skal eleverne, når de kommer tilbage på efterskolerne søndag, blive på efterskolerne de næste fire uger. Hvis de tager hjem, så skal de blive hjemme i restperioden.

– Man kan altså ikke drible frem og tilbage. Det er enten eller, siger Torben Vind Rasmussen, der er formand for Efterskoleforeningen.

Og ude på de nordjyske efterskoler ser det ud til, at skolerne retter sig efter den opfordring.

Hos Aalestrup Naturefterskole, der ligger i Vesthimmerland kommune, har man allerede kontaktet skolens 91 elever og deres forældre.

– Vi har informeret vores elever om, at tager de hjem fra mandag klokken 08.00, så er det meningen, at de skal blive hjemme den næste måned.

– De kan ikke komme frem og tilbage, siger Svend Lindhold Hansen, der er forstander på skolen.

Også højskolerne i Nordjylland har fået samme opfordring som efterskolerne.

På Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev Kommune har man derfor ligeledes fortalt sine 122 elever, at det er enten skolen eller hjemmematriklen.

– Vi er enige med myndighederne i, at det ikke giver mening at sende 122 højskoleelever rundt i hele landet, når vi forsøger at inddæmme mutering af covid-19 cluster 5 i Nordjylland, skriver skolen i en pressemeddelelse.

/ritzau/