Dansk Geranium-kok henter sølv ved EM i Tallinn

Det danske team ved det uofficielle europamesterskab for kokke, Bocuse d’Or, i estiske Tallinn, har fået sølv ved den anerkendte konkurrence.

Og de nordiske lande havde tilsyneladende godt styr på den afrikanske mudderfisk ålemalle og fuglen vagtel, som de skulle tilberede ved konkurrencen.

Norge tog nemlig guldet, mens Sverige fik bronze ved medaljeceremonien fredag.

Resultatet betyder, at Danmark er kvalificeret til det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Det afholdes i den franske by Lyon hvert andet år. Senest vandt den danske kok Kenneth Toft-Hansen i 2019.

Det danske team består i år af Geranium-kokken Ronnie Vexøe Mortensen og hans assistent Sebastian Holberg Svendsgaard.

Det var torsdag, at Danmark lavede sine to retter, som skulle bestå af ålemalle og vagtel.

Ronnie Vexøe Mortensen og Sebastian Holberg Svendsgaard valgte at servere den med jomfruhummer i midten og en fars, der var vendt op med pocheret østers og ramsløgskapers og estragon.

Ovenpå den lagde danskerne en fars lavet af resterne af ålemallen med en flydende midte med hjertemuslinger, blomkålsstok og letbagte svampe.

Garnituren dertil skulle være vegetarisk. Ronni Vexøe Mortensen forsøgte derfor at lave en hyldest til planteriget med en masse forskellige grøntsager.

Hønsefuglen vagtel skulle serveres i syv dele på tallerknen. Blandt andet lavede det danske team vagtel-lår med fyld af brunet løgpuré og kartoffelgarniture med et vagtelæg.

/ritzau/