Regioner indfører krav om mundbind i coronatestcentre

Flere danske regioner indfører krav om mundbind i forbindelse med coronatest i testcentre og på hospitaler.

Det oplyser Region Syddanmark og Region Nordjylland i pressemeddelelser.

I de to regioner indføres kravet fra lørdag den 10. oktober.

– I bestræbelserne på at beskytte borgerne bedst muligt mod smitte af Covid-19 er regionerne i Danmark blevet enige om, at borgerne bør bære mundbind, når de skal testes ved regionernes testfaciliteter, skriver Region Syddanmark.

I Region Hovedstaden træder kravet i kraft med det samme torsdag, skriver Region Hovedstadens Akutberedskab på Twitter.

– Fra i dag skal du bære mundbind, hvis du skal testes for corona. Det gælder både på hospitaler og i testcentrene, lyder det i tweetet.

Det er endnu uklart, hvornår lignende krav vil træde i kraft i Region Sjælland.

I Region Midtjylland bliver der ikke tale om et krav, men derimod en anbefaling. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

– Vi er meget optaget af, at det skal være så sikkert som muligt at blive testet for covid-19 i Region Midtjylland. Og her er mundbind og afstand to ting, som vi hver især ret let kan bidrage med. Det er derfor vores anbefaling fra lørdag, siger Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør i Præhospitalet i Region Midtjylland i meddelelsen.

I de regioner, hvor der bliver tale om et decideret krav, kommer der dog til at gælde en række undtagelser fra kravet.

Både Region Syddanmark og Nordjylland oplyser, at eksempelvis børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær er undtaget.

Region Syddanmark nævner også, at personer, der testes i et drive-in-testcenter, undtages fra kravet om mundbind.

Også for anbefalingen om mundbind i Region Midtjylland er der undtagelser. Anbefalingen gælder altså ikke, hvis man testes i sin egen bil, eller hvis man er et barn under 12 år, lyder det.

/ritzau/