Røde Kors indsamler 13,5 millioner til nødlidende børn

Røde Kors har indsamlet 13,5 millioner kroner ved søndagens landsindsamling, der går til nødlidende børn i Yemen og Syrien samt udsatte i Danmark.

Det oplyser Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors i Danmark.

Beløbet når ikke op på de 16 millioner, der blev indsamlet sidste år. Men Anders Ladekarl er alligevel positivt overrasket.

– Det er gået over al forventning. Det er en ret vanskelig baggrund, vi samlede ind på i dag. Coronapandemien gør, at vi havde færre tilmeldte indsamlere, og så var vi ikke sikre på, om folk ville åbne døren for vores indsamlere, siger han.

Fredag lød det i et opråb fra Røde Kors, at man fortsat manglede op mod 2000 indsamlere.

– Men der er kommet ekstra indsamlere på dagen, og der var rigtig mange, der åbnede døren og gerne ville bidrage til vores arbejde. Så på den måde er alting gået op i en højere enhed, og det er vi super glade for, siger Anders Ladekarl.

Røde Kors havde i år omkring 20.000 indsamlere til at gå på gader og stemme dørklokker. Det er omkring ti procent færre end normalt.

– Men vi havde jo frygtet, at det ville blive halvt så mange på grund af corona. Så vi er super stolte af, at så mange meldte sig.

/ritzau/