398 tilfælde: Næstlaveste antal nye smittede på to uger

Der er registreret 398 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) torsdag.

Det er det næstlaveste antal daglige smittetilfælde de seneste to uger, men sammenlignet med starten af september er tallet fire gange så højt.

Smitten er spredt ud over det meste af landet, men det højeste smittetryk ses i øjeblikket i en række omegnskommuner til København. Det gælder især Solrød, Ishøj, Rødovre, Vallensbæk og Brøndby.

På landets sygehuse er status torsdag, at der er 109 indlagte med coronavirus. Det er en stigning på syv fra onsdagens opgørelse. De 13 er indlagt på intensiv.

Antallet af indlagte er i øjeblikket tæt på det højeste niveau i fem måneder. Men der er fortsat langt op til niveauet i starten af april, da der var over 500 coronapatienter på de danske sygehuse.

Samme billede gør sig gældende med antallet af nyindlæggelser, som torsdag er opgjort til 19. Det er omkring en femtedel af niveauet i slutningen af marts, hvor der var mest tryk på nyindlæggelserne.

Der er det seneste døgn registreret et nyt dødsfald med coronavirus. Dermed er samlet 651 døde med sygdommen i Danmark siden starten af marts.

/ritzau/