Tidligere serumchef ser behov for flere coronarestriktioner

Selv om den seneste tids smittespredning har ramt flere dele af landet, er der indtil videre kun indført yderligere restriktioner i hovedstadsområdet.

På grund af udviklingen er der dog grund til at sprede stramningerne ud til flere dele af landet. Det vurderer Nils Strandberg Pedersen, der indtil 2016 var direktør for Statens Serum Institut.

Han vurderer, at årsagen til, at myndighederne endnu ikke har spredt stramningerne mere ud, kan være et håb om, at man har kunnet styre epidemien de andre steder. Det er blandt andet sket ved kontaktopsporing.

– Men vi frygter alle sammen, at på et eller andet tidspunkt er der så mange smittede, at vi ikke kan nå at få opsporet alle kontakterne og dermed bekæmpe epidemien.

– Vi er ved at nærme os en grænse, hvor jeg mener, at det vil være svært. Med over 400 smittede er det jo et kæmpe arbejde at gøre det.

– Jeg mener, at mere generelle tiltag kan blive nødvendige, siger Nils Strandberg Pedersen.

Han peger på et område som Aalborg som et sted, hvor det ville give god mening at indføre yderligere stramninger i nattelivet. Det skyldes ifølge ham, at byen er et stort trækplaster for mennesker fra store dele af Jylland.

/ritzau/