Prins Joachim på første arbejdsdag: Jeg er fuld af iver

Prins Joachim forsikrer, at han har det godt og føler sig parat til at begynde i sit nye job som forsvarsattaché i Paris, efter at han midt på sommeren blev ramt af en blodprop.

Det fortæller han på vej ind til sin første arbejdsdag på den danske ambassade i Paris.

– Jeg har det godt, siger han.

Prinsen kom gående til ambassaden i den franske hovedstad fredag klokken 9 med mundbind, som det er obligatorisk på offentlig gade i Frankrig.

– Jeg har været fuld af iver for at komme i gang, stille og roligt, følge lægens råd, og på den måde få fuldbyrdet det, som et helt års meget intense studier hele sidste skoleår her i Paris nu skal udmønte sig i, siger han.

Prins Joachim blev i juni udnævnt til forsvarsattaché i Frankrig og skulle være begyndt 1. september.

Men da han i juli blev ramt af en blodprop i hjernen og efterfølgende opereret, blev det besluttet at udskyde hans første arbejdsdag.

– Det er noget, jeg har set umådelig meget frem til – ikke mindst efter denne sommer, som man kan kalde en ikkesommer i mit tilfælde, siger prins Joachim.

– Det er spændende. Det er udfordrende. Det bliver en masse interessante oplevelser for Forsvaret og selvfølgelig for Danmark, tilføjer han.

Da prinsen ankom til ambassadens hovedindgang, fortalte han kort om sine forventninger til jobbet. Men han ønskede ikke at svare på yderligere spørgsmål.

Prins Joachim har ikke tidligere talt offentligt om sit sygdomsforløb.

/ritzau/