Alle elever skal ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde

Hele klasser og institutioner skal som udgangspunkt ikke hjemsendes ved enkelte coronatilfælde. I stedet skal nære kontakter opspores.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i nye retningslinjer.

Konkret betyder det, at hvis der eksempelvis konstateres én smittet elev på en folkeskole, skal hele klassen ikke nødvendigvis hjemsendes.

Efter opsporingen af nære kontakter skal disse sendes hjem. Test for coronavirus skal foretages tidligst fire dage efter eksponering for smitte.

– Det er vigtigt, at retningslinjen følges, men det er ikke nødvendigt, at skoler eller uddannelsesinstitutioner lægger et ekstra sikkerhedslag ind, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

– Nogle skoler har sendt for eksempel flere klasser hjem ved enkelte tilfælde af smitte eller sendt klassen hjem, selv om det smittede barn ikke havde været på skolen 48 timer forud for symptomer.

– Jeg forstår godt, at man gerne vil være ekstra forsigtig, og at man kan være i tvivl, og derfor har vi forsøgt at blive endnu mere præcise.

Retningslinjerne kan også være relevante på eksempelvis højskoler, lyder det i pressemeddelelsen fra Sundhedsstyrelsen.

Der er også tilføjet en række oplysninger om, hvem der er nære kontakter. En nær kontakt kan blandt andet være en person, der har sovet på samme værelse med en smittet på eksempelvis en lejrtur.

De opdaterede retningslinjer kommer, efter at Danmark i et stykke tid har kunne notere stigende smittetal i en række kommuner.

Også en række børn, elever og ansatte i skoler, børnehaver og på uddannelsesinstitutioner er blevet konstateret smittet med coronavirus. Det er sket på flere skoler i mange dele af landet.

Flere steder har man i det tilfælde valgt at sende en hel klasse eller børnehave hjem.

I retningslinjerne lyder det desuden, at smittede på ungdoms- og videregående uddannelser selv tager kontakt til nære kontakter. Uddannelserne kan hjælpe i det omfang, det skønnes nødvendigt.

/ritzau/