Kun rejsende kan fremover få coronatest i Billund Lufthavn

Fra torsdag vil det kun være rejsende, der kan fremvise en gyldig billet, der vil kunne blive testet for coronavirus i Billund Lufthavn.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Samtidig begrænses testene ved den dansk-tyske grænse til kun at omfatte udlændinge og borgere, der har været bortrejst i mindst et døgn.

Det skyldes, at Statens Serum Institut er presset på analysekapaciteten i samfundssporet. Det vil sige det spor, hvor personer uden symptomer på coronavirus bliver testet.

Analysekapaciteten er blevet oprustet i hovedstadsområdet, som er ramt af stigende smittetal.

Det betyder, at Region Syddanmark fremover kun kan få analyseret 4200 test om dagen. Den seneste tid har regionen haft adgang til at få analyseret 5500 test om dagen.

– Når vi bliver bedt om at begrænse antallet af test, så er det naturligt, at vi blandt andet kigger mod Billund og mod grænsen, siger Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark, i meddelelsen.

– Formålet med testningen i lufthavnen og ved grænsen har hele tiden været at give rejsende mulighed for at blive testet. Derfor giver det også god mening, at vi nu lukker for adgangen for alle andre i lufthavnen og ved grænsen og kun fokuserer på de rejsende.

/ritzau/