Kaj og Andrea genopstår og DR laver kanal til de yngste

Nyt indhold med frøen Kaj og papegøjen Andrea kan ses på Danmarks Radios kanal “Ramasjang” i 2021. Næste forår kan man også opleve en ny digital kanal, “Minisjang”, med indhold lavet til de alleryngste.

Det oplyser DR onsdag på et pressemøde om mediets nyheder på børneområdet.

Med 50 års jubilæum for Kaj og Andrea næste år, kommer der nyt indhold med de ikoniske dukker til børnekanalen “Ramasjang”.

– Det er et univers, der kan samle på tværs af generationer. Både børn, forældre og bedsteforældre kan klukke med, siger Morten Skov Hansen, chef for børnebrands hos DR på pressemødet.

Samtidig lancerer DR den nye digitale kanal “Minisjang” for de et- til treårige. Kanalen får også sin egen selvstændige app, når den skydes i luften i april 2021.

Ifølge Morten Skov Hansen sker det på baggrund af, at mange småbørn allerede nu ser DR-programmer, men at intet indhold er lavet målrettet til den dem.

Indholdet på den nye kanal er lavet blandt andet i samarbejde med en kognitiv psykolog. Ifølge DR vil Minisjangs univers, indhold og figurer være lavet med blik for børnenes udvikling.

/ritzau/